|

Fenerbahçe'nin hedefindeki isim Augusto

Orta sahaya takviye yapmak isteyen sarı-lacivertliler, Beijing Sinobo Guoan takımında forma giyen Brezilyalı yıldızı gündemine aldı. Yeniden Avrupa’ya dönmek isteyen ve kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Augusto, Fenerbahçe’nin teklifine sıcak bakıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:53 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Renato Augusto bu sezon 33 maçta 10 gol atarken 16 da asist kaydetti.
Renato Augusto bu sezon 33 maçta 10 gol atarken 16 da asist kaydetti.

Orta sahaya transfer yapmak isteyen Fenerbahçe’de Brezilyalı yıldız Renato Augusto gündeme geldi. Beijing Sinobo Guoan takımında forma giyen Brezilyalı yıldız yeniden Avrupa’ya dönmek istiyor. Sarı-lacivertliler kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi olan Augusto’nun şartlarını sordu. Fenerbahçe, Çin kulübüne sezon sonuna kadar kiralama teklifi sundu. Çin’de oynamak istemeyen Augusto’nun da Fenerbahçe’nin teklifine sıcak baktığı öğrenildi. Anlaşma sağlanırsa 30 yaşındaki orta saha oyuncusu sarı-lacivertlilerin takımın kadrosuna katılacak.

  • Orta sahanın merkezinde forma giyebilen Augusto, Çin ekibinde 33 maçta 10 gol ve 16 asistlik performans sergiledi. Augusto, Dünya Kupası’nda Brezilya Milli Takımı formasını giymişti.
IGHALO İÇİN BEKLEME KARARI

Forvet mevkiine transfer yapmak isteyen Fenerbahçe, listenin ilk sırasında Nijeryalı forvet Odion Ighalo konusunda bekleyişini sürdürüyor. F.Bahçe, Çin ekibi Changchun Yatai’nin küme düşmesi üzerine sözleşmesini fesheden Ighalo için FIFA’nın vereceği kararı bekliyor.

Sözleşmedeki “Ligden düşerse serbest kalır” maddesini hayata geçirerek sözleşmesini tek taraflı fesh eden Ighalo hakkında FIFA’dan onay çıkarsa F.Bahçe, Ighalo’yu kadroya katacak.

Bu arada Fransa’nın L’Equipe gazetesi, F.Bahçe’nin Leicester City’den transfer edilen Slimani’nin yerine aynı takımdan Fousseni Diabate’yi istediğini iddia etti.

  • Şimdi de Kameni krizi
  • Fenerbahçe’de yabancı kontenjanı nedeniyle lisansı çıkarılmayan Kamerunlu kaleci Carlos Kameni ile devre arasında yolların ayrılması planlanıyor, ancak tecrübeli kalecinin aldığı yüksek ücret bu konuda sıkıntıya neden oluyor. Fenerbahçe, 1.5 yıl daha sözleşmesi olan 34 yaşındaki kaleciden kulüp bulmasını istedi. Ancak yıllık 2.2 milyon Euro ücret alan Kameni’ye gelen tekliler oldukça düşük. Tecrübeli kaleci de bunun için sarı-lacivertli takımdan ayrılmak istemiyor ve antrenmanlarını aksatmıyor. Bu gelişme üzerine Fenerbahçe yönetimi, Kamerunlu kaleciyi kiralamak ve böylece yabancı kontenjanını boşaltmak istiyor. Yönetim, Kameni’ye yurtdışında bir kulüp bulamazsa yurtiçinde bir takıma kiralamayı amaçlıyor. Yönetim, gerekirse tecrübeli kalecinin ücretinin önemli bir bölümünü de ödemeyi göze aldı.
Volkan ile yönetim görüşecek

F.Bahçe’de kadro dışı bırakılan Volkan Demirel ile yönetim arasında önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleşeceği öğrenildi. Görüşmede tecrübeli kalecinin tartıştığı başkan yardımcısı Semih Özsoy’un da yer alacağı ifade edildi. Görüşmede Volkan’ın takımdaki geleceği belli olacak. Menajer Erdinç Şehit, yönetim ile Volkan’ı bir araya getireceklerini ve bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Bu görüşme sonunda Dirar ve Aatif’tan sonra Volkan’ın da affedilmesi bekleniyor.


#Fenerbahçe
#Renato Augusto
#Transfer
5 yıl önce