|

Formanın hakkını vereceğim

Stadın yapısından etkilendiğini kaydeden Brezilyalı stoper, Beşiktaş'a geliş süreci için "Atiba ve Almeida bana iyi şeyler anlattı. Karar vermem kolay oldu" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 04:05 - 2/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın Alman Bundesliga ekibi Hannover'den transfer ettiği Marcelo Guedes, dün sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza attı. Brezilyalı stoper, diğer transferlerde de olduğu gibi Başkan Fikret Orman ile birlikte yapımı devam eden Vodafone Arena'yı gezdi. BJK TV'ye Türkçe 'Merhaba Beşiktaş' diye seslenen 28 yaşındaki yıldız, “İlk izlenimlerim stadın gerçekten harika olduğu. Çok etkilendim. İlk dikkatimi çeken taraftarın sahaya çok yakın olacak olması. Bunun takıma getirisi iyi olacaktır” değerlendirmesini yaptı.



Ardından BJK TV'de canlı yayına katılan Marcelo, "Transferim çok çabuk gelişti; Beşiktaş'ın büyüklüğünü bildiğim için karar vermem kolay oldu. Atiba ve Almeida, bana Beşiktaş için iyi şeyler anlattı. Beşiktaş'a katkı için buradayım. Rekabet takıma katkı sağlayacak" dedi.



HAVA TOPLARINDA AGRESİFİM


Marcelo: "Hava toplarında agresifim. Defans oyuncusunun asıl görevi arka hattı toplamaktır. Buna daha çok konsantre oluyorum. Taraftara şu sözü verebilim; her koşulda bu formayı terletmek ve hakkını vermek için çalışacağım."



Savunma hattı mayın tarlası gibi




Beşiktaş'ın Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, savunma hattını mayın tarlasına benzeterek, en ufak bir hatanın tüm takımı mahvettiğini söyledi. Kulüp dergisine demeç veren Atiba, “Her maçta kendi kendime şunu düşünürüm; sen defansif özellikli bir futbolcusun ve eğer topu kaptırırsan geride tekrar o topu kesecek kimse olmayacak. Savunma hattı bir mayın tarlası gibidir, en ufak bir hata tüm takımı mahveder, adımını yere sağlam bas ve arkadaşlarına doğru, net ve risksiz pas at" açıklamasında bulundu.


Baba olmanın hayatına olumlu etkilerinden söz eden 33 yaşındaki deneyimli oyuncu "En ufak bir moral bozukluğunda hemen oğluma koşuyorum, ona sarılmak terapi gibi geliyor" dedi.



Orman'ın tek hedefi var




Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp dergisine stat ve şampiyonlukla ilgili konuştu. Vodafone Arena'da artık geri sayıma geçtiklerini kaydeden Orman, sezon hedefinin de mutlak şampiyonluk olduğunu dile getirdi. Beşiktaş Başkanı, “Mersin İY ve Trabzonspor maçları, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Rakiplerimiz oynarken biz maçlarımızı yapamadık. Bu nedenle maç trafiğimiz, önümüdeki günlerde biraz yoğun olacak. Umarım, bizi çok zorlamayacak bir planlamayla, galibiyetler alır, şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaşırız” temennisinde bulundu.


#Beşiktaş
#Bundesliga
#Marcelo Guedes
8 yıl önce