|

Gomis’in tek rakibi Ronaldo

Galatasaray’da sezon başından beri ortaya koyduğu performansla herkesin beğenisini kazanan Bafetimbi Gomis, 2018 yılında Avrupa’nın en golcü 10 ismi içerisinde sadece Cristiano Ronaldo’yu geçemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:14 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bafetimbi Gomis’in performansı, giderek yükseliyor.
Bafetimbi Gomis’in performansı, giderek yükseliyor.

Süper Lig’de Trabzonspor ağlarını da havalandırarak gol sayısını 26’ya çıkaran Bafetimbi Gomis’in performansı, giderek yükseliyor. Gomis, Avrupa’nın en çok gol atan Fransız oyuncusu olurken, 2018 yılına da adeta damga vurmayı başardı. Avrupa’nın 5 büyük ligi (Premier Lig, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1) ve Süper Lig dikkate alındığında 2018 yılında Bafetimbi Gomis, en çok gol atan 2. oyuncu olmayı başardı. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de 2018 yılında en çok gol atan isim Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli yıldız, 2018 yılında ligde 15 gole imza atmayı başardı. Gomis ile birlikte 2018 yılının en golcü oyuncuları arasında Liverpool’dan Muhammed Salah, Atletico Madrid’den Antoine Griezmann, Barcelona’dan Luis Suarez yer alıyor. Süper Lig’in de dahil olduğu Avrupa’nın en iyi 10 ligi dikkate alındığında ise Bafetimbi Gomis, 15 golle Real Madridli Ronaldo ve Portekiz Premier Lig’de Benfica’dan Jonas’ın ardından 3. sırada yer alıyor.

  • 2018 yılında Avrupa'nın en golcü oyuncuları
  • Cristiano Ronaldo (R.Madrid) 15
  • Bafetimbi Gomis (G.Saray) 12
  • Muhammed Salah (Liverpool) 12
  • Antoine Griezmann (Atl. Madrid) 12
  • Luis Suarez (Barcelona) 12
  • Robert Lewandowski (B. Münih) 11
  • Lionel Messi (Barcelona) 11
  • Ciro Immobile (Lazio) 10

Georghe Hagi’den altyapıya yardım

Galatasaray’da bu sezon sonu şampiyonluğa ulaşmanın yanı sıra geleceğe yatırım çalışmaları da devam ediyor. Teknik direktör Fatih Terim, altyapıyla ilgili olarak yapacağı çalışmalarda eski öğrencisi Georghe Hagi’den de yardım alacak. 2009 yılında kurduğu futbol akademisi ile en alt ligden en üst lige kadar çıkan ve son olarak geçen sezon Romanya şampiyonu olan Viitorul, avrupanın alt yapısından en çok futbolcu oynatan takımı oldu. Romanya’nın Telekom Sport TV kanalı, son yıllarda Avrupa takımlarının altyapısından oyuncu kullanma oranını araştırırken, Viitorul’un 2016 yılında, Barcelona’yı yakaladığını dile getirdi. İki kulübün A Takım’a kazandırıdğı futbolcu oranı yüzde 57.7 olarak gerçekleşti.

  • Hedef diğer büyük maçlar
  • Galatasaray, Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor’u 2-0 yenerken liderlik koltuğunu bu hafta da kimselere kaptırmadı. Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor galibiyetiyle kamuoyunda oluşan derbi kazanamama algısını da kırmış oldu. Trabzonspor maçına gelene dek büyük maç kazanamayan ve zirve yarışındaki rakipleri Başakşehir, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye toplamda 13 puan kaybeden Galatasaray, bu maçların 4’ünü ilk yarıda oynadı ve puan kaybetti. Aralık ayında Galatasaray’ın başına gelen Fatih Terim, 2. büyük maçını Trabzonspor’a karşı oynarken takımı 2-1 kazandı ve büyük maç kazanamama algısı da ortadan kalkmış oldu.
TRABZONSPOR KABUSU DA BİTTİ

Sarı-kırmızılı takımda şimdiki hedef ise Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını kazanamak. Öte yandan Galatasaray, Trabzonspor maçlarındaki kabusunu bitirdi. Sarı-kırmızılılar, 3 maçtır puan kaybettiği Trabzonspor’u bu kez 2-1 yenerek serinin uzamasına son verdi.



UEFA kararının eli kulağında

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA’nın kendileri hakkındaki kararını kısa süre içerisinde vereceğini belirterek “8 tane ceza var, biz bunun en hafifi olmasını bekliyoruz” dedi. UEFA’nın kararı açıklaması için kesin bir tarih olmadığını ve her an açıklama gelebileceğini ifade eden Cengiz, “UEFAya gerçekçi bir sunum yaptık. Biz şu anda borsada kazandıran tek kulübüz” diye konuştu. Trabzonspor maçı sonrası skorboarda yansıyan görüntüyle ilgili de konuşan G.Saray Başkanı, “İroni yaptık. Hiçbir camiaya kastımız yoktu. Şampiyonluk yarışı hakça, eşitlik içinde olsun ve hak eden takım kazansın. Hak eden de G.Saray olsun” dedi. F.Bahçe’nin 1959 öncesi şampiyonluklar konusundaki çıkışını da değerlendiren Cengiz, “Kendi açılarından haklı olabilirler. G.Saray’ın da şampiyonlukları var. Bildiğim kadarıyla o dönem, İstanbul, Ankara ve İzmir üçgenine ulaşabildi. Yani sadece parçayı temsil eden bir birincilik, tümü nasıl temsil eder” dedi.

#Galatasaray
#Gomis
#Ronaldo
6 yıl önce