|

Hangisine talib iseniz o çıkar karşınıza

Ramazana ait hatıralarını anlatan İlahiyatçı yazar Mahmut Erol Kılıç , en tatlı anısının büyükleri ile birlikte yaptığı iftarların ardından Sultanahmet camisine teravih kılmaya gittiği vakitler olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
10:40 - 13/07/2014 Pazar
Güncelleme: 15:15 - 12/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Hangisine talib iseniz o çıkar karşınıza
Hangisine talib iseniz o çıkar karşınıza

İlk orucunuz ve çocukluğunuzun Ramazan’ı ile ilgili olarak neleri hatırlıyorsunuz?  


Çocukluğumla ilgili olarak, 60'lı yılların sonlarına doğru Sultanahmet, Amiral Tafdil sokakta oturan dedemin maşinga sobasında odun ateşinde pişirdiği börekle yaptığımız iftarları ve peşinden büyüklerle beraber Sultanahmet Camiinde teravih namazına gitmelerimiz tatlı bir anı olarak hafızamdadır.



Sizin için Ramazan?


Beslendiğim yazılı kaynaklarda daha çok manevi ve enfüsi faydalarından bahsedilen bu mübarek aydan, Türk toplumunun her ferdi gibi eninde sonunda daha çok sosyal yönüyle faydalanmak her sene bende içinden çıkamadığım bir tatlı hüzün bırakır...  "Recep fiiller tecellisi, Şaban sıfatlar tecellisi ama Ramazan zat tecellisi"dir sözlerini her sene okuyup dururum.?. Ah!.. Kapıda durmaya devam.. Elbet bir gün!...



Ramazan’ı en çok hangi mekanda yaşamayı isterdiniz?


Dikey olarak itikafta olmak isterdim ama bu olmayacak ve yatayda kalacak isem İstanbul’da..7



Sizin için en ideal iftar sofrası nasıldır?


Ailemle ve yakın dostlarla yaptığım iftarlar ortam olarak, çorba ve sulu yemekler ise menü olarak tercih ettiğim iftar sofrasıdır. 



Ülkemizdeki Ramazan algısıyla ilgili olarak sizi en çok rahatsız eden şey nedir?


Çok fazla bir şeyin rahatsız ettiğini söyleyemem, her şey olması gerektiği gibi.. Herkesin Ramazanı var.. Hangisine talib iseniz o çıkar karşınıza.


 

#ramazan
#mahmut erol kılıç
#sultanahmet
10 yıl önce