|

İnsan tacirleri hapsi boyladı

Güvenlik güçleri, insan tacirlerine göz açtırmıyor. Muğla ve İstanbul merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda yakalanan 21 insan kaçakçısından 18’i tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:04 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul, Muğla, İzmir ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, göçmen kaçakçılığı yapan 18 kişi tutuklandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 3 ay süren takip ve araştırmalarının ardından önceki gün bir operasyon düzenlemişti.



GÖÇMEN ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ


Muğla'nın Fethiye ve Marmaris ilçeleri ile İzmir ve Adana'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, “göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla yakalanan 11 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i tutuklandı. İstanbul'da da 60 Afgan mülteciyi kaçak yollarla Yunanistan'a götürmeye çalışan 10 kişilik şebeke çökertildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



144 mülteci kurtarıldı


Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için yola çıkan mülteci teknesi, Karaada açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Göçmenlerin yardım istemesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu Suriye, Afgan veIrak uyruklu 144 mülteci kurtarılarak karaya çıkartıldı.



#İnsan tacirleri
#göçmen kaçakçılığı
#Organize Suçlarla Mücadele
8 yıl önce