|

Kaplan dehşeti

Ailesiyle Darıca’daki hayvanat bahçesine giden 6 yaşındaki Z.K. isimli çocuk ile teyzesi, Sibirya kaplanının saldırısına uğradı. Pençe darbesi alan teyze ile yeğen hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:32 - 5/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda teyze ve yeğeni kaplan saldırısı sonucu yaralandı. İnanılmaz olay, dün öğle vakti yaşandı. İstanbul'dan hayvanat bahçesini gezmeye gelen teyze Meryem Dereli (26), 6 yaşındaki yeğeni Z.K.'nın Sibirya kaplanıyla fotoğrafını çekmek istedi. Bu sırada bariyeri geçerek demir parmaklıklı kafesin önüne gelen küçük kız çocuğu, yanına yaklaşan kaplanı farkedemedi. Z.K. kaplanın pençe darbesiyle yaralandı. Kaplan, durumu fark ederek yeğenini kurtarmak isteyen teyzeye de saldırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerine pençe darbesi alan teyze ve yeğeni, 112 acil servis ekiplerince Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Z.K.'nın ense, sırt ve kolunda 8 kesi meydana geldiği belirlendi. Teyze Meryem Dereli'nin ise elinde pençe izlerine rastlandı. Güvenlik önlemlerini yeterli bulmayan baba Murat K., “Daha feci bir olayla da karşılaşabilirdik” dedi.



BARİYERLERİ
AŞMIŞLAR


Bu arada, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, 23 yılda ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi. Aydın, “Minik kızımızın teyzesi, kuralları hiçe sayarak, yeğeniyle öndeki bitkilerin bulunduğu bariyerleri aşıp fotoğraf çektiriyor. Kaplan et kokusu hissediyor, bu nedenle de pençe atıyor. Talihsiz bir olay. Çok şükür küçük sıyrıklarla atlattık” dedi.


#Darıca
#hayvanat bahçesi
#Gökmen Aydın
8 yıl önce