|

KOMEK başvuru koşulları ve işlemleri için tıkla

KOMEK başvuruları başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi kapsamında meslek edinme kursları için ön kayıtlar başladı. Peki KOMEK başvuruları nasıl yapılır? İşte adım adım başvuru işlemleri ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
23:07 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 1/02/2017 Çarşamba
Diğer
KOMEK başvuruları başladı
KOMEK başvuruları başladı

KOMEK başvuruları başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi kapsamında meslek edinme kursları için ön kayıtlar başladı. Peki KOMEK başvuruları nasıl yapılır? İşte adım adım başvuru işlemleri ve detaylı bilgiler.



Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kayıtları bugün itibariyle başladı. Meslek edinmek isteyenlerin KOMEK kayıt tarihini kaçırmaması gerekiyor. Kayıtlar online sistem üzerinden gerçekleştirilebilecek. Çince A2, Android ile Mobil Programlama, Arapça, İngilizce gibi pek çok alanda kurs verilecek. Peki, KOMEK'e başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?



EKRANI İÇİN TIKLA


Konya Büyükşehir Belediyesi, meslek edinmek isteyen vatandaşlara KOMEK kurslarıyla deste sağlıyor. KOMEK kurslarından faydalanmak isteyen vatandaşların belirlenen zaman dilimi içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, başvuruların hangi tarihler arasında gerçekleşmesi gerekiyor? KOMEK kurslarında hangi alanlarda ders veriliyor? İşte, başvuru süreciyle ilgili merak edilenler!



Meslek edinmek isteyenlerin büyük bir merakla takip ettiği Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) için başvurular 1 Şubat itibariyle başladı ve 12 Şubat tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonraki başvuru istekleri ise kabul edilmeyecek.



KURSİYER ÖN KAYIT FORMU


Aşağıdaki 16 maddeyi okuyup onaylamalısınız.



1 - Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na bağlı olan KOMEK'te tüm kurslar ücretsizdir. Kursiyer ürettiği ürünle ilgili malzeme masrafını karşılamakla yükümlüdür.



2 - Kayıt yaptırılan kurslara devam zorunludur. Mazeretli/mazeretsiz olarak ders saati süresinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerin kaydı silinir. Devamsızlıktan kaydı silinen kursiyer, 1 yıl boyunca kurslarımıza kayıt yaptıramaz.



3 - KOMEK, eğitim dönemi sonunda kurumca belirlenen ders saatini dolduran ve başarı gösteren her kursiyere Kurs Bitirme Belgesi(Sertifikası) verir (Hobi kursları hariç). Ancak, devamsızlık ve disiplinsizlik nedeniyle kaydı silinen kursiyer belge alma hakkını kaybeder. MEB, eğitim ve sertifika sisteminde değişikliğe gittiğinde doğrudan uygulanır.



4 - Kursa geç kalmayı alışkanlık haline getiren, eğitim-öğretimi aksatan, kursun normal düzenini bozan kursiyerler, uyarılır. Yapılan uyarılara rağmen bu tutum ve davranışlarında ısrar edenlerin kurs ile ilişkileri kesilir ve bunlar KOMEK'in daha sonraki eğitimlerinin hiçbirine katılamazlar.



5 - Kursiyer, eğitim gördüğü merkezin demirbaşına zarar verdiği takdirde, verdiği zararı karşılamakla yükümlüdür.



6 - KOMEK, gerek eğitim dönemi içerisinde gerekse sonunda yerel, ulusal ve uluslararası sergiler düzenleyebilir. KOMEK, söz konusu sergilerinde kursiyer ürünlerinden sergilenmeye değer gördüklerine yer vermekte serbesttir. Bu etkinliklerde sergilenen öğrencilere ait eserlerin, güvenliğini temin eder. Kursiyer, ürettiği ürünleri KOMEK'in düzenleyeceği yerel, ulusal, uluslararası etkinliklerde talep edildiği takdirde sergilemekle yükümlüdür.



7 - KOMEK'te ön kayıt yaptırıpta öğrenci azlığından açılamayan branşlara başvuranlara iki gün içinde başka ders veya merkeze müracaat hakkı verilebilir.



8 - KOMEK, kursiyerlerinin eğitim sırasındaki görüntülerini ve ürettikleri eserlerin resim, video vb. kayıtlarını her türlü yayın organında kullanım ve mülkiyet hakkına sahiptir.



9 - KOMEK'in Tatil Günleri: 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs,19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve dini bayram günleridir. Ayrıca Valiliğin orta öğretim düzeyindeki okullarda; olağandışı sebeplerle eğitime ara verdiği günlerde KOMEK kurs merkezlerinde de eğitime ara verilip ders yapılmamaktadır. Ayrıca bilgi verme zorunluluğu yoktur.



10 - KOMEK'te spor branşlarından ancak sağlıklı bireyler yararlanabilir ve bunu sağlık raporu ile belgeler. Kursiyerlerin eğitim aldığı spor branşlarında doğabilecek her türlü sakatlık veya rahatsızlıklarından kurum sorumlu değildir. Spor branşları için Hanımlar Lokali ve KOMEK Spor Merkezlerine müracaatlar için ayrıca form düzenlenmektedir.



11 - Yiyecek ile ilgili kurslarda üretilen ürünlerde karşılaşılacak sorunlardan KOMEK sorumlu tutulamaz.



12 - Kursiyerler şahsi eşyalarını kurs merkezinde bırakamaz. Kayıp vb. hallerde KOMEK sorumlu tutulamaz.



13 - KOMEK kursiyerlerin devam durumlarını Kurs Bitirme Belgesi vermek için takip eder. Branş ders saatinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerlerin kaydı silinir. KOMEK bir yetişkin eğitimi kurumudur. Kursiyerlerin yaşlarına bakılmaksızın kurslara katılma, devam, devamsızlık ve ders bitmeden kurstan ayrılmaları engellenmez ve KOMEK bu konuda sorumluluk almaz. Kursiyerin devam/devamsızlık durumu sadece yukarıda belirtilen 1/5'lik devamsızlık hakkının ne kadarının kullanıldığını tespit etmek için takip edilir.



14 - Yabancı uyruklu öğrencilerin KOMEK'te kayıt yaptırmaları için ilgili kurs merkezine Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubesinden kursa katılabileceğine dair izin belgesi getirilmesi gerekmektedir.



15 - Ön kayıttan sonraki 48 saat içerisinde ilgili kurs merkezinde kayıt işlemini onaylatmayan kursiyerler tekrar online olarak başvuru yapmak durumundadır.



16 - Kayıt yaptıran bütün kursiyerler yukarıda beyan edilen şartları kabul etmiş sayılır.





#KOMEK
#başvuru
#meslek edinme kursları
#KOMEK başvuru
#Konya Büyükşehir Belediyesi
7 yıl önce