|

Kosif'i dolandırıp müşterisi oldular

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda bir siber dolandırıcılık çetesi çökertildi. Eda Kosif’i 450 bin lira dolandıran şebekenin, bu parayla mağdureye ait galeriden 2 adet BMW satın aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:24 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul merkezli “siber dolandırıcılık” operasyonunda, aralarında Koç ailesinden bir iş adamının da bulunduğu patronları dolandıran çete çökertildi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara, Konya, Karaman, Artvin, Sakarya, Bolu ve Bursa'nın yanı sıra İstanbul'un 15 ilçesinde eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, hackerler aracılığıyla iş adamları ve holding yöneticilerinin kimlik bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlık yaptıkları öne sürülen, şebeke lideri Ahmet K.'nın da aralarında bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.





5 MİLYONLUK VURGUN


31 holdingi yaklaşık 5 milyon lira dolandıran şebekenin, Koç Ailesi'ne mensup ismi açıklanmayan bir iş adamının hesabından 10 gün içerisinde 1,5 milyon lira transfer ettiği tespit edildi. Şebekenin ayrıca, 1 hafta içerisinde Kosifler Ailesi'nden iş kadını Eda Kosif'in hesabından da 450 bin lira çektiği, bu parayla yine Kosif'in sahibi olduğu galeriden 2 adet BMW marka lüks otomobil satın aldığı öğrenildi. Otomobillere ikiz plaka taktıkları belirlenen şebekenin araçların birini Ordu'da diğerini ise İstanbul'da kullandığı belirtildi. Araçlardan birini çete lideri Ahmet K.'nın kullandığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


#Kosif
#Siber Suçlarla Mücadele
#Ankara
#Konya
#Karaman
#Artvin
9 yıl önce