|

MEB ve TEB’den büyük işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türk Ekonomi Bankası (TEB), 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimlerinin verileceği “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında önceki gün bir protokol imzaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 21:09 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Törene MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Projeler ve Sosyal Ortaklar Daire Başkanı Uğur Ergin, TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan ve TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu katıldı.



5 MİLYON KİŞİ HEDEFLENİYOR


Halk Eğitim Merkezleri'nde verilecek ücretsiz eğitimlerle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin yükseltilmesi amaçlanan projeyle, 3 yılda 5 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor. “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında, Türkiye genelinde yer alan Halk Eğitim Merkezleri'nde finansal okuryazarlığı düşük, bütçe yönetimi konusunda yeterli bilgi birikimi olmayan ailelere eğitim verilirken; bin öğretmen de finansal okuryazarlık konusunda eğitmenlik sertifikası alacak.Pilot şehir olarak İstanbul'da başlayacak ve sonrasında ülke genelinde yaygınlaşacak.



AMAÇ TASARRUFU ARTTIRMAK


TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, 'tasarruf oranlarının' yükseltilmesi ve bunun için de finansal okuryazar bir toplumsal bilincin oluşturulmasının ön plana çıktığını görüyoruz. Biz de TEB olarak, ülkemizde finansal okuryazarlık ve tasarruf seviyesinin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu aynı zamanda ülkemizin geleceği açısından da çok önemli bir kazanım anlamına geliyor” dedi.



#Hayat Boyu Öğrenme
#Türk Ekonomi Bankası
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Uğur Ergin
9 yıl önce