|

Memurlara PKK kıskacı

Genelkurmay, Van’ın Saray ilçesinde kaybolan 11 gümrük memuru ve bir şoförün PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı. 10 Ağustos’ta Hakkari’de PKK tarafından kaçırılan 10 gümrük memurundan ise hala haber alınamıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 24/08/2015 Pazartesi
Diğer

Genelkurmay Başkanlığı, Cumartesi günü Kapıköy Sınır Kapısı'nda çalışan ve mesai bitiminde ayrıldıktan sonra haber alınamayan 11 gümrük memuru ve bir araç sürücüsünün PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı. Genelkurmay açıklamasında, “Van İli Saray İlçesinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 Gümrük Muhafaza Memuru ve araç sürücüsü kaçırılmıştır” denildi.


İKİ KİŞİ SERBEST

Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan döndükleri sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırılan gümrük personellerinden bir kadın ile şoför serbest bırakıldı. Hakkari Yüksekova'da ise Esendere Sınır Kapısı'nda görev yapan ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan Çukurca ilçesindeki Irak sınırında bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda geçici olarak görevlendirilen 10 gümrük muhafaza memuru, 10 Ağustos'tan beri kayıp. Memurların aileleri o tarihten bu yana endişe ile yakınlarını bekliyor.


#Kapıköy Sınır Kapısı
#PKK
#Esendere Sınır Kapısı
9 yıl önce