|

MGK'da Filistin unutulmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası açıklanan bildiride Filistin de unutulmadı. Bildiride "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan Kudüs’ün statüsünün korunmasına ve Filistin’e destek kararının, bölgede istikrarın ve kalıcı barışın sağlanmasına hizmet edeceği tekraren teyit edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yeni Şafak
21:38 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:02 - 18/01/2018 Perşembe
AA
MGK toplandı
MGK toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 4 saat 20 dakika sürdü.

Yılın ilk MGK toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. MGK'nın ana güdemi Suriye'deki terör koridorunun yok edilmesi için Afrin'e yapılacak operasyon olurken Filistin de unutulmadı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal bir kararla Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti ilan etmesi sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı, dönem başkanı Türkiye’nin ev sahipliğinde olağanüstü toplanarak karara tepki göstererek Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etmişti. Türkiye'nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda da alınan kararla Trump'ın aldığı karar yok sayıldı.

MGK bildirisinde İİT'nin aldığı karar tekrar teyit edildi. İşte MGK bildirisindeki o madde:

  • İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da yapılan toplantısında sergilenen “Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olduğu” yönündeki irade ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan Kudüs’ün statüsünün korunmasına ve Filistin’e destek kararının, bölgede istikrarın ve kalıcı barışın sağlanmasına hizmet edeceği tekraren teyit edilmiştir.
#MGK
#Filistin
6 yıl önce