|

NASA, Mars'ı ayağımıza getirdi: 3D Uzay simülatörü

Mars yolcusu kalmasın: NASA'nın gezici uzay aracına binip, Kızıl Gezegen'i keşfe çıkıyoruz.

Yeni Şafak
13:05 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 7/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

NASA, Mars'ın halka tanıtılmasına yönelik icraatlerine bir yenisini daha ekledi. Bildiğimiz gibi bundan bir ay kadar önce uzun zamandan beri beklenen Mars Trek projesinin herkesin kullanımına açık final sürümünü yayımlayan NASA'nın bu yeniliği ile birlikte ta 1964 yılında NASA tarafından gönderilen Mariner-4'ten bugüne kadar geçen süre içerisinde Kızıl Gezegen'i ziyaret eden onlarca uydu, sonda ve keşif aracı tarafından elde edilen tüm bilgi ve verilere fotoğraflarıyla birlikte erişim şansına sahip olmuştuk:





İşte NASA'nın bize şimdiki sürprizi ise bir diğer çevrimiçi uygulama olan Explore Curiosity üzerinden Mars keşfine çıkarmak. Bundan tam 3 yıl önce Mars'ın yüzeyine iniş gerçekleştiren Curiosity aracına 'bindiğimizde' kendimizi Mars'ın simüle dünyasında buluyoruz. İşin en güzel tarafı ise dilersek otomatik pilota alarak yahut da fare aracılığı ile elimizle kontrol edebildiğimiz araç üzerinden Mars'ın yüzeyinde ilerlemek. Üstelik aracın farklı açıları gösteren kameralarına bağlanarak tüm araziye hakim olabiliyoruz. Evet; bedava seyahatimize

başlıyoruz. NASA'nın resmi bilgilendirmesi ise

.



Velhasıl şimdilik simülatörlerle idare etsek de inşaallah bundan 12 yıl sonra Mars'ı kendi gözlerimizle de görebileceğiz:













#mars
#bilim
#nasa
#Explore Curiosity
9 yıl önce