|

O polisin hiç mi vicdanı sızlamadı!

28 Şubat postmodern darbesinin en büyük zulümlerinden biri olan başörtüsü yasağına tepki gösteren imam hatipli öğrencilerden biri olan İlknur Daşdemir, polisin kendisini tek başına Belgrad Ormanı’na bıraktığını anlattı. Ormanda saatlerce yol bulmaya çalışan Daşdemir, “Beni o gün ormanın ortasında bırakan polislerin vicdanı sızlamadı mı çok merak ediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
28 Şubat postmodern darbesi sırasında Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde oturma eylemi yapan öğrenciler.
28 Şubat postmodern darbesi sırasında Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde oturma eylemi yapan öğrenciler.

28 Şubat döneminde başörtü eylemlerine katılan kızları okullarından alarak ormana bırakan polisler, postmodern darbenin karanlık yüzünü bir kez daha göstermişti. Polislerin Güngören İmam Hatip Lisesi önünden toplayarak Belgrad ormanına bıraktığı öğrencilerden biri olan İlknur Daşdemir o günleri anlattı. Cuma günleri daha fazla kişiye ulaşmak için Eyüpsultan Camisi önünde toplandıklarını söyleyen Daşdemir, "Burada bizi polis otolarına bindirip Alibeyköy, Ayvansaray ve Haliç gibi yerlerde indiriyorlardı. Buna artık alışmıştık. Fakat bir gün yine bizi toplayıp polis otosuna bindirdiler. 15-20 kişinin bulunduğu araçtan teker teker inmeye başladık. Beni ormanlık bir alanda bıraktılar" diye konuştu.

BAKALIM OKULA NASIL DÖNECEKSİN

İndiği yerin Belgrad Ormanı olduğunu bile bilmediğini belirten Daşdemir şunları anlattı: “Etrafta hiç kimse yoktu. Araçtan inerken polisin ‘Hadi bakalım bundan sonra okula nasıl döneceksin’ dediğini duydum. Koskoca ormanda ne tarafa gideceğimi bilmeden saatlerce yürüdüm. Hava kararmaya başlayınca korkmaya başladım. Dua ederek yürümeye devam ettim en sonunda derme çatma bir bakkal gördüm. Ailemden birini görmüş gibi sevindim. Adam evimden çok uzak olduğumu söyledi ve cebime para koyarak beni taksiye bindirdi. Yıllarca bu olayı kimseye anlatamadım. Hep unutmaya çalıştım. ama hep merak ettim. Bizi o gün ormana götüren polisler acaba hiç vicdan azabı çekti mi? Kızı var mıydı, başımıza bir iş gelip gelmediğini merak etti mi... Yıllarca bunu merak ettim."


Üniversite 10 yılda bitti

İmam Hatip Lisesini hep farklı yerlerde okuduğunu yıllar sonra da Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde İlahiyat Fakültesini kazandığını ve 10 yılda bitirebildiğini söyleyen Daşdemir, “Lise biter bitmez hemen üniversite sınavına başvurdum. O dönem başörtülü olarak müracaatımızı aldılar ama sınavlara sokmadılar. Her seferinde sınıflardan çıkarıldım. AK Parti hükümeti geldikten sonra müracatımı kabul edildi, sınava girdim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne başlamış oldum” diye konuştu. 28 Şubat zihniyetinin mağduriyetini iliklerine kadar yaşayan İlknur Daşdemir, şimdilerde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alıyor ve bir gün başörtüsü nedeniyle atıldığı Eyüp İmam Hatip Lisesi’ne öğretmen olarak dönmeyi hayal ediyor.

#​28 Şubat
#İlknur Daşdemir
#Belgrad Ormanı
6 yıl önce