|

‘Okul gıdası’ logosu

Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları için okul kantinlerinde satılan ürünlere ‘Okul Gıdası’ logosu geliyor. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘Okul gıdası logosu’yla enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin tüketimini engelleyeceklerini söyledi. 2019-2020 öğretim yılından itibaren okul gıdası logosu olmayan ürünler, kantinlerde satılamayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Okul gıdası logosu
Okul gıdası logosu

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları için okul kantinlerinde satılan ürünlere 'Okul Gıdası' logosu geliyor. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Okul Gıdası” logosuyla enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin tüketimini engelleyeceklerini söyledi. 2019-2020 öğretim yılından itibaren okul gıdası logosu olmayan ürünler, kantinlerde satılamayacak.

17 MİLYONU ÖĞRENCİNİN SAĞLIĞI KONTROL ALTINDA

  • Uygulamayla 17 milyonu aşkın öğrencinin gıdası ve sağlığını kontrol altına almış olacaklarına dikkati çeken Pakdemirli, şunları kaydetti: "Uygulamaya bugünden itibaren geçiyoruz. Logosuz ürünler okul kantinlerinde satılamayacak. Trafik ışkıları sarı, kırmızı, yeşildir. Üzerinde sarı, kırmızı, yeşil renkleri olan gıda uygulamasına yakın bir zamanda yönetmelik değişikliğiyle geçiyor olacağız. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için kırmızıyı gören vatandaşlarımız, daha sağlıklı ürünlere doğru yönlendirilecek.”

#Okul
#Gıda
#Logo
5 yıl önce