|

Özel odaya baskın vakti

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:36 - 2/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Okmeydanı'nda operasyon
Okmeydanı'nda operasyon

Savcı Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilmesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine silahlı-bombalı saldırıların ardından güvenlik güçleri, DHKP-C terör örgütüne karşı tüm yurtta teyakkuza geçti. Önceki gün başlayan ve dün de devam eden operasyonlar sonucu toplam gözaltı sayısı 83'e ulaştı. Çeşitli adreslerde ilk gün yapılan baskınlardaki 49 kişiye ek olarak dün İstanbul'da 24, Karabük'te 10, Kars'ta da 5 zanlı gözaltına alındı.



SİNYAL KESİCİ DE VAR


Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin İstanbul Okmeydanı'nda gerçekleştirdiği operasyon şaşırtıcı manzaralara sahne oldu. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği geniş kapsamlı baskınlarda, Okmeydanı'ndaki Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi, Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 38 adres arandı. DHKP-C ile bağlantılı zanlıların oturduğu adreslere giden ekipler, 24 kişiyi gözaltına alırken, 2 ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirdi.



'PANİĞE KAPILDILAR'


TEM polislerini en çok uğraştıran yer ise Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binası oldu. Ekipler burada, sert plakalarla duvara sabitlenerek güçlendirilmiş 11 çelik kapıyla karşılaştı. Kapıları özel bir cihazla kıran polis, vakit kazanmak için de itfaiye ekiplerinin desteğiyle pencere demirlerini keserek, ikinci ve üçüncü katlardan binaya girdi. İçerideki 6 şüphelinin paniğe kapılarak, polisler girene kadar çok sayıda örgütsel dokümanı hızlı bir şekilde yaktığı ve dizüstü bilgisayarları da kırdığı öğrenildi. Sözkonusu dernek binasında bir de duvarları, zemini ve tavanı çelik levhalarla güçlendirilmiş özel bir oda bulundu. Ekiplerin uzun uğraşlar sonucu girdiği odada çok sayıda doküman ele geçirildi. Aramalarda bulunan sinyal kesici cihaz da bu odadan çıktı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu şüphelilerin dışında, son iki günde terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 49 kişinin işlemleri de devam ediyor.


#savcı kiraz
#Çağlayan Adliyesi
#Gençlik Federasyonu Derneği
9 yıl önce