|

PKK’nın 15’likleri

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H, İstanbul’da 15’er kişilik timler halinde ilçelere dağılarak sokakta terör estirmeye çalışıyor. Önceki gece Esenler'de polisle çatışan bir kişi ölü olarak ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:29 - 19/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçe ilçe örgütlenerek 15'er kişilik timler kuran PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlara devam ediyor. 4 gün önce Küçükçekmece ve Bağcılar'da 15'er kişilik YDG-H'lilerin peşine düşen polis, önceki gece Esenler'de sokağa çıkan yine 15 kişilik başka bir timi etkisiz hale getirdi. Esenler Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde toplanarak terör örgütünün propagandasını yapan yüzü maskeli YDG-H üyeleri, işyerleri ve dükkânlara saldırmaya başlayınca polis müdahalesiyle karşılaştı.



ÇATIŞIRKEN ÖLDÜRÜLDÜ


Maskeli teröristler, bölgede rutin denetimde bulunan 'Yunus' ekiplerine önce molotof bombalarıyla saldırdı. Ardından silahlarına sarılan teröristler, güvenlik güçleri ile çatışmaya girişti. Çatışmada 17 yaşındaki Fırat Elma isimli genç ölü olarak ele geçirilirken, 4 kişi de olay yerinde yakalandı. Elma'nın, çeşitli terör eylemlerinden sabıkalı olduğu belirlendi. Ara sokaklara kaçan diğer teröristler ise aranıyor.


#pkk
#ydgh
#Esenler
9 yıl önce