|

Şaka gibi zafer ilanı

Başbakan’a ‘oyu düşen istifa etsin’ çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu yine çark etti. AK Parti’ye karşı girdiği 6. seçimi de kaybeden Kılıçdaroğlu, tuhaf bir zafer konuşması yaparak istifa etmeyeceğini duyurdu: Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Sonuçtan memnunum. Türkiye kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:12 - 8/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Seçim öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Oyu düşen istifa etsin' çağrısı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yine çark etti. 2011 Genel seçimlerinde yüzde 26 oy alan Kılıçdaroğlu, oyları yüzde 25,1 düşmesine rağmen zafer ilan etti. Seçim sonuçlarının ardından genel merkez binasına gelen Kılıçdaoğlu, AK Parti'ye karşı girdiği 6 seçimi de kaybetmesine rağmen coşkulu bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu “Hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Demokratik yollarla bir baskıcı dönemi sona erdirdik. Demokrasi kazandı, Türkiye kazandı. Biraz sonra parti sözcümüz gerekli açıklamayı yapacak. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize söylüyorum, yaşasın demokrasi" şeklinde konuştu.




SONUÇTAN MEMNUNMUŞ


Sonuçtan memnun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar"dedi. Ardından ikinci tuhaf açıklama da Parti Sözcüsü Haluk Koç'tan geldi. Koç da CHP seçimi kazanmış gibi ifadeler kullandı: “Ülke 7 Haziran'da zorba yönetimden kurtulmuş bulunmaktadır. Rejim ipoteği bu gece millet tarafından kaldırılmıştır. Sivil darbe önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir, milletin zaferidir. Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir, Türkiye'dir. Bu seçimin asıl kaybedeni Sayın Erdoğan'dır. Türkiye kazanmıştır. Oy yüzdeleri tarafından değerlendirelemeyecek kadar önemli bir seçimdir."



İSTİFA SORUSUNA KAÇAMAK CEVAP


"AK Parti ile koalisyon yapılacak mı?' sorusuna Koç, “AKP ile bir araya gelme ihtimalimiz yoktur" diye yanıt verdi. Koç, 'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Oy oranınızı değerlendirir misiniz?' sorularına da şöyle cevap verdi: “Bu sonuçlara göre istifa etmesi gerekenler kendilerini balkon konuşması için hazırlayan ancak camdan bile konuşamayacak olanlardır. Artık arkasında kendisine parmak kaldıracak bir çoğunluk yoktur." sözlerini kaydetti.



Doğu ve Güneydoğu'da sıfır çekti


Çözüm sürecine destek vermeyen, İzmir'de farklı Diyarbakır'da farklı konuşan CHP Doğu ve Güneydoğu kentlerinde sıfır çekti.Başta Diyarbakır olmak üzere tüm doğu ve güneydoğu illerinde MHP'nin dahi gerisinde kalan CHP için bölgede Muhtar oyu kadar oy alamdı yorumları yapılıyor. Çözüm sürecinin başından buyana Diyarbakır ve bölgedeki Sivil Toplum Örgütleri ile 2 kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun bölge halkını ve STK'larını ikna edemediği de ortaya çıkmış oldu.





#Kılıçdaroğlu
#seçim sonuçları
#seçimler
#oy oranları
9 yıl önce