|

Son dakika - KPSS sonuçları bugün açıklanıyor! T.C. ile KPSS sonuçları

Son dakika haberleri – KPSS sonuçları bugün açıklanıyor. 22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS sınavının sonuçları bugün erişime açılıyor. Adaylar sonuçları T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenebilecekler. Son dakika açıklaması ÖSYM tarafından geldi. İşte KPSS sonuçları sorgulama sayfası…

Yeni Şafak
12:33 - 14/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:42 - 14/07/2016 Perşembe
Diğer

Son dakika haberleri – KPSS sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM tarafından açıklanan son dakika bilgilerine göre sonuçlar bugün erişime açılacak. Binlerce memur adayının nefesinin tuttuğu meraklı bekleyiş son buluyor. 22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri'nden yapılan KPSS sınavının sonuçları bugün açıklanacak. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden ise KPSS sonuçlarının saat kaçta ve hangi adres üzerinden açıklanacağını görebilirsiniz.




Ais.osym.gov.tr ÖSYM öğrenci girişi – KPSS sonuçları açıklandı mı?




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 - 29 Mayıs tarihlerinde 'Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri' ve 'Alan Bilgisi' üzerinden gerçekleştirilen KPSS sınav sonuçları için geri sayım başladı. 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları bugün saat 16.30'da açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler.




KPSS SONUÇLARINA GÖRE B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME


Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.



Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.



Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.



Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.



ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.




KPSS A KADRO NEDİR? KİMLER GİREBİLİR?


KPSS A sınavı her yıl yapılır.



Sınava; Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mezunları veya üçüncü sınıf öğrencileri katılabilir.



Sınav; İktisat, Maliye, Muhasebe, Hukuk gibi uzmanlık derslerinin yanı sıra GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testi de adayların sorumlu oldukları ve başarılı olmak zorunda oldukları alanlardır.



120 puan türü hesaplanır, her kamu kurumu bu puan türlerinden bir ve ya bir kaçını dikkate alarak alım yapar. (Örneğin KPSS49 puan türünden 80 ve üzeri alanlar Vergi Müfettişliği sınavına başvuru yapabilirler).



KPSS B KADROLARI NELERDİR?


Sınav Çift Yıllarda Eylül ayının son Pazar günü yapılır.



B grubu kadrolar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaca göre aşağıdaki görevlere atanacak olan memur ya da sözleşmeli personeldir.



> Memur,



> Hizmetli,



> Koruma,



> Güvenlik görevlisi



> Hemşire,



> Mühendis,



> Diğer benzeri görevler.



Sınavda alınan puan iki süreyle geçerlidir ve iki yıl içerisindeki merkezi memur atamalarında kullanılabilir.



Sınavlar lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinden yapılır.



Sınavlar lisans mezunları için Temmuz ayı başında yapılan sınavdan aldıkları puanla memur atamalarında tercih yapar.



Önlisans ve ortaöğretim mezunları için ise Eylül sonunda yapılan sınav ile memur atamalarında tercih yapabilmektedir.



Lisans mezunu olup B grubu kadrolara başvuracak adaylar ile önlisans ve ortaöğretim mezunlarına ise öğrenim seviyelerine göre YALNIZCA GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testleri uygulanır.



Bu sınavlarda herhangi bir taban puan sınırlaması bulunmamaktadır.



Bu sınav sonucu tüm kadro ve pozisyonlara atanmalarda kullanılır (Kurumsal bazda alım yapan kurumlar, sözleşmeli pozisyonlar, işçi alımları vb. dahil).



Son dakika haberleri – KPSS sonuçları bugün açıklanıyor. 22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS sınavının sonuçları bugün erişime açılıyor. Adaylar sonuçları T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenebilecekler. Son dakika açıklaması ÖSYM tarafından geldi. İşte KPSS sonuçları sorgulama sayfası…



#Son dakika
#KPSS
#KPSS sonuçları
#2016 KPSS sonuçları
8 yıl önce