|

Soru işareti kalmasın

Başsavcı Mustafa Alper’in ölümüne sevinen FETÖ yanlılarına operasyon geldi. Şüpheli kazayı “Alper’i kamyon biçti” diye duyuran Cumhuriyet gazetesi yöneticisi Oğuz Güven gözaltında.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:26 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Soru işareti kalmasın
​Soru işareti kalmasın

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümünün ardından yazılan bazı haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele edenlerin itibarsızlaştırıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Başsavcı Alper’in ölümüne ilişkin yapılan haberler ve sosyal medyada yazılan mesajlar tek tek tespit ediliyor. Alper’in şehadeti sonrası Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinden önceki gün yayınlanan habere ilişkin, internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven dün sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Güven’in yönettiği site, FETÖ ile mücadelesiyle tanınan Alper’in ölümünü “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Alper’i kamyon biçti” şeklinde duyurmuştu.


PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Ayrıca soruşturma kapsamında, FETÖ yöneticiliğinden hakkında yakalama kararları bulunan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önceki gün ‘FETÖ’nün tasmalı köpekleri’ olarak nitelendirdiği Tuncay Opçin ile Emre Uslu’ya da Başsavcı Alper’in ölümüyle ilgili paylaşımları nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan işlem yapılacak. Savcılığın, ayrıca Başsavcının ölümüyle ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan diğer şahısların da tespit edilmesi durumunda bu kişiler hakkında da işlem gerçekleştirileceği kaydedildi.


BAKAN BOZDAĞ’DAN KESİN TALİMAT

Öte yandan Başsavcı Alper’in şehit olduğu ‘kaza’, her yönüyle soruşturulacak. Adalet Bakanı Bozdağ, Alper’in, şoförü Muzaffer Akşehirli ile birlikte hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yapılarak bütün şüphelerin giderilmesini istedi. Alper’in aracının önüne aniden çıkan kamyonun bunu kasten mi yaptığı yoksa olayın gerçekten ‘kaza’ mı olduğu, soruşturma neticesinde ortaya çıkacak. Bu arada kazayla ilgili kamyon şoföründen sonra aracın sahibi de gözaltına alındı.

#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#FETÖ
#Mustafa Alper
7 yıl önce