|

Tanklarımız bu programla daha güçlü

Sakarya 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı askeri birliklerden gelen kullanılmış araç yağlarını 'Ordu Yağ Analiz Programı' kapsamında incelemeye alıyor ve araçlarda oluşabilecek arızaları en aza indirgeyip en üst düzey muharebe gücü sağlıyor.

Yeni Şafak
13:26 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 24/01/2016 Pazar
AA

Sakarya 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında yürütülen Ordu Yağ Analiz Programı (OYAP) sorumlusu, mühendis üsteğmen Ali İmran Şentürk, Kara Kuvvetlerinin envanterinde bulunan araçlardan alınan yağ numunelerinin 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında uygulanan OYAP kapsamında analizlerinin yapıldığını söyledi.



Yapılan yağ analizleri sayesinde araçlarda oluşabilecek arızaların önceden tespit edilebildiğini anlatan Şentürk, "Kara Kuvvetleri envanterinde bulunan muhtelif araçlara ait motor transmisyon ve hidrolik sistemlerinde potansiyel arızaların erken teşhisi yapılabiliyor. Hareketli parçaların aşırı yıpranmasının önlenerek büyük arızaların önüne geçilmesi ve hata oluşumunun başlangıçtan itibaren önlenmesi maksadıyla yürütülen kullanılmış yağ analiz programına Ordu Yağ Analiz Programı denilmektedir" diye konuştu.



Araçların ömrü uzuyor


OYAP'ın bilinçli kullanım sağlayacağından araçların ömürlerinin uzamasının sağlandığını vurgulayan Şentürk, Kara Kuvvetleri envanterinde bulunan tırtıllı araçların tamamı, istihkam iş makinelerinin 25 ton ve üzerinde olanlarının tamamının, lastikli araçlarda 25 ton ve üzeri olan araçların tamamının OYAP kapsamına dahil edildiğini aktardı.



Şentürk, "Kullanılmış yağın analizi en kaba tabiriyle kan tahliline benzetilebilir. Nasıl insanlarda yapılan kan tahliliyle birtakım hastalıklar başlangıç aşamasındayken tespit edilebiliyorsa yağ analiziyle de motor transmisyon ve hidrolik sistemlerde oluşabilecek arızaların büyük çoğunluğu önceden tespit edilebilmektedir" dedi.


#Sakarya 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı
#Ordu Yağ Analiz Programı
8 yıl önce