|

Tapeler okunacak

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu sanıkların Ergenekon'da adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada mahkeme, TİB’den kendilerine gönderilen 82 bin sayfa dökümü bulunan dinleme kayıtlarının celse arası incelenmesine hükmetti

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:57 - 11/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Ergenekon davası sürecinde mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün’ü etkileyerek Mehmet Haberal başta olmak üzere bazı Ergenekon sanıklarının tahliye edilmesini sağlamaya çalıştıkları iddiasıyla eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile birlikte 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı sanıklar katılırken, Oktay ve diğer sanıklar duruşmaya gelmedi. 

TALEPTEN VAZGEÇTİK

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın avukatı Şeyho Saya söz alarak mahkemeye, özel yetkili mahkeme döneminde kovuşturmanın genişletilmesine yönelik tüm taleplerinden vazgeçtiklerini belirtti. Dosyadaki 82 bin sayfalık telefon taleplerini incelediklerini ve Seyfi Oktay ile ilgili bir olguya rastlamadıklarını söyleyerek davanın uzamasına sebep olmamak için kovuşturmanın genişletilmesi talebinden vazgeçtiklerini söyledi.

TAPELER DOSYAYA EKLENECEK

Mahkeme, Ergenekon'nun gerekçeli kararının celse arasında incelenerek Yargıtay’dan sonucunun beklenip beklenilmeyeceği konusunda bir sonraki duruşma karar verilmesine karar verdi. TİB tarafından gönderilen 82 bin sayfa dökümü bulunan dinleme kayıtlarının da incelenerek gerekli görülen evrakların dosyaya eklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 
#Ergenekon davası
#Köksal Şengün
#Mehmet Haberal
#Seyfi Oktay
9 yıl önce