|

TEOG ile ilgili tüm bilgiler e-okul'da

E-okul'a giriş yaparak TEOG ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) açıklanacak. Öğrenciler TEOG hakkındaki bilgilerini e-okul sisteminden görebilecekler. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
22:23 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:46 - 20/06/2016 Pazartesi
Diğer

E-okul girişi yapmak ve TEOG sınavları ile ilgili bilgilerinizi görmek için hemen tıkla. Öğrencilerin ve velilerin en çok kullandığı eğitim portalından biri olan e okul üzerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçları görebilir, 29 Haziran'da açıklanacak olan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) öğrenebilirsiniz. E-okul girişi yapmak ve TEOG bilgilerinizi öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. İşte tüm detaylar.



ekranı için tıkla



e-Okul VBS girişi için tıklayınız




TEOG tercih sonuçlarını eba.gov.tr üzerinden öğrenmek için tıklayınız.


MEB üzerinden TEOG sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayınız.




Açılan sayfada daha öğrenci numaranızla ve şifrenizle giriş yapınız. TEOG sonuçları açıklandığı andan itibaren öğrenciler e-Okul VBS üzerinden TEOG sonuçlarına ulaşabilecekler.



MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav sonuçlarının e-okul sistemine işlendiği belirtilerek, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyeceği bildirildi. MEB'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:






TEOG istatistikleri yayımlandı


Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 27-28 Nisan´da gerçekleştirilen 8. sınıflar 2. dönem merkezi ortak sınavlara ilişkin sayısal veriler açıklandı.



MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayımlanan TEOG 2. dönem sayısal verilerine göre, sınavlara 1 milyon 168 bin 48 öğrenci katıldı.



TEOG sınavlarının yapıldığı Türkçe, matematik, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının yer aldığı testler arasında en çok doğru yapılan test 172 bin 405 öğrencinin 20 sorunun tamamına doğru yanıt verdiği din kültürü ve ahlak bilgisi oldu. 110 bin 440 öğrenci yabancı dil testlerinin, 44 bin 959 öğrenci fen ve teknoloji testinin, 36 bin 29 öğrenci Türkçe testinin, 21 bin 81 öğrenci TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük testinin, 20 bin 299 öğrenci de matematik testinin tüm sorularına doğru yanıt verdi.



Testlerdeki puan ortalamalarına göre öğrenciler din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde yüzde 78,25, matematikte ise 42,05 başarı ortalamasını yakaladı. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük testinin puan ortalaması yüzde 65,08, Türkçe testinin 60, fen ve teknoloji testinin yüzde 56,04 oldu.



Öte yandan, yabancı dil testlerinin de ayrı ayrı değerlendirilmeye alındığı istatistiklerde, 369 öğrencinin girdiği Almanca testinin puan ortalaması 91,23, 383 öğrencinin girdiği Fransızca testinin puan ortalaması 87,61, 1 milyon 167 bin 280 öğrencinin girdiği İngilizce testinin puan ortalaması 57,60, 11 öğrencinin girdiği İtalyanca testinin puan ortalaması ise 66,82 olarak gerçekleşti.



TEOG´da kızlar daha başarılı


Bakanlıkça testlerin tümünü doğru yanıtlayan öğrencilerin cinsiyet dağılımı analizi de yapıldı. Buna göre, Türkçe testinin tamamını doğru yanıtlayan öğrencilerin yüzde 35´ini erkek, yüzde 65´ini kız öğrenciler oluşturdu. Bu veri, matematik testinde yüzde 50 erkek, yüzde 50 kız; din kültürü ve ahlak bilgisi testinde yüzde 43 erkek, yüzde 57 kız; fen ve teknoloji testinde yüzde 51 erkek yüzde 49 kız; inkılap tarihi ve Atatürkçülük testinde yüzde 47 erkek, yüzde 53 kız; yabancı dil testinde yüzde 40 erkek yüzde 60 kız olarak saptandı.



TEOG kapsamında 6 testin tamamındaki soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısı 987 oldu, bu öğrencilerin yüzde 49´unun erkek, yüzde 51´ini ise kız öğrenciler oluşturdu.



Başkandan TEOG Birincisi 14 Öğrenciye 14 Altın


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TEOG sınavında başarı sağlayan 14 öğrenciyi 14 altınla ödüllendirdi.


Kırşehir'in eğitimde önemli bir birikime sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Bahçeci, “Burada en büyük katkı eğitim camiası ile ailelerin kollektif çalışmalarıdır.Öğrencilerimizin sınavlarda başarılı olduğunu görmek şehrin Belediye Başkanı olarak beni mutlu ediyor.”dedi.


Eğitimde gelen başarıyı her gittiği platformda anlattığını ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, “Eğitimle ilgili başarılarımızı gittiğimiz her platformda söylüyoruz. İnsanlar şehirleri tercih ederken mutlaka eğitim seviyesine bakıyorlar. İlimiz eğitimin yüksek olması nedeni ile yaşanabilir şehir haline geldi. Farklı okullardan birinci çıkması bizleri mutlu ediyor. Belediye olarak okullarımıza imkan dâhilinde yardım ediyoruz. İddiamızda inşallah sizlerle devam edecek. Tabiî ki başarıda istikrar çok önemlidir. Bir sınavda başarılı olmak yetmiyor. Bu başarıyı sürdürmek daha önemli. Sizler ne kadar başarılı olursanız bu ülke o kadar gelişecek 14 öğrencimiz tam puan almış inşallah bu sayı seneye daha da artacak. Siz bir ölçü koyacaksınız ki eğitimde daha ileriye taşımak için gayret edebilelim. Sizleri çok tebrik ediyorum. Bu başarılara sizler ve öğretmenlerimiz sayesinde devam edeceğiz. Başarılarınızın devamını diliyorum.” diye konuştu.


Sınavlarda derece yapan öğrenciler altınla ödüllendirildi.


MEB E-OKUL


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamadır.İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılan sistemdir. Öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir.



e-okul uygulamasını indirmek için tıklayınız:



e-okul iOS uygulaması için tıklayınız :


e-Okul VBS girişi yaparak TEOG sonuçlarına bugün ulaşabilirsiniz. 27-28 Nisan TEOG sonuçları bugün açıklandı. TEOG sınavına giren adaylar büyük merak ile TEOG sınav sonuçlarına ulaşmak istiyorlar. e-okul VBS giriş yaparak TEOG sonuçlarına erişim yapılabilecek.



E-okul'a giriş yaparak TEOG ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) açıklanacak. Öğrenciler TEOG hakkındaki bilgilerini e-okul sisteminden görebilecekler. İşte tüm detaylar.


#E-okul
#TEOG
#Yep puanları
#MEB
8 yıl önce