|

TEOG tercih tarhileri - 2016 TEOG Yerleştirme için tercihler ne zaman?

TEOG tercih tarihlerini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yayımlanan tercih ve yerleştirme kılavuzu bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Öğrencilerin merakla beklediği TEOG YEP puanlarının açıklanmasını ardından, tercih işlemleri yapılacak. Yerleştirmelerin yapılabilmesi için gereken TEOG tercihlerinin ne zaman başlayacağını ve biteceğini haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte ayrıntılı açıklamalar.

Yeni Şafak
00:09 - 30/06/2016 Thursday
Güncelleme: 00:42 - 30/06/2016 Thursday
Diğer
TEOG tercih

tarihlerini buradan öğrenebilirsiniz. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanmasının ardından şimdi de yerleştirmelerin yapılabilmesi için tercih işlemleri gerçekleştirilecek. Hem velilerin hem de öğrencilerin tercih işlemlerini yapabilmesi için gerekli olan açıklamaları MEB 2016 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzundan inceleyebilirsiniz. MEB'in takvimine göre,

TEOG tercih işlemleri 15-25 Temmuz 2016 saat 17.00 arasında alınacak.

TEOG tercihlerinin nasıl yapılacağını ve detaylı bilgileri buradan görebilirsiniz.




Tercih işlemleri, "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz arasında en geç saat 17.00'ye kadar yapılacak.



Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Nakil işleminde 3 tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacak.



Mecburi ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede 2 öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.



YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta "http://www.meb.gov.tr" ve "https://e-okul.meb.gov.tr" adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.



Öğrencilerin yerleştirme sonuçları "https://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklanacak, sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.






Açık öğretim kayıtları


Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları halinde, tercihlerini yerleştirme puanlarına göre yapacaklar. Öğrencilerin doldurdukları formu, MEB'in ilgili adresine 25 Temmuz'a göndermeleri gerekecek.



Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine yerleştirme işlemleri bu okulların giriş mevzuatı esas alınarak 22 Temmuz'da tamamlanacak. Ancak söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde önceki okul hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.



Özel okullara kayıtlar


Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek.



2016-2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.



Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler.



"Özel Okula Kayıt Yaptıracağım Tercih Yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 9 Eylül'e kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.






MEB'ten açıklama


2015-2016 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında Yerleştirmeye Esas Puanları açıklandı.



Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir. Okullarda tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır.



Öğrenciler, 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir.



Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Buna göre; 9-15 Ağustos 2016, 19-23- Ağustos 216 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. 5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınması gerçekleştirilecektir. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.



Yerleştirmeye Esas Puanlar,

www.meb.gov.tr

adresinden öğrenilebilir.



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



TEOG ile ilgili merak edilen 44 sorunun yanıtı MEB'de


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğreti̇me Geçi̇ş (TEOG) sınavı ile ilgili tercih işlemleri, kontenjan tabloları ve yerleştirmeler gibi konularda merak edilen 44 soruyu yanıtladı.



MEB'in resmi internet sayfası "www.meb.gov.tr" den yayımlanan "TEOG'la ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları" başlıklı bölümde, TEOG'da tercih yapacak adaylar için yerleştirme puanlarının 29 Haziran'da açıklanacağı, yerleştirme işlemleri için tercihlerin 15-25 Temmuz tarihlerinde alınacağı ve adayların 25 tercih hakkı bulunduğu hatırlatıldı.



Adayların sıkça sorduğu ve bakanlığın internet sitesi üzerinden yanıtladığı sorular arasında okulların kontenjan tablolarının ne zaman, hangi adresten ilan edileceği, yetenek sınavında başarılı öğrencilerin kayıt işlemleri, yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrencilerin izleyeceği yol ile tercih listeleri oluşturulurken nelere dikkat edileceği ve tercih yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı da bulunuyor.



TEOG tercih tarihlerini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yayımlanan tercih ve yerleştirme kılavuzu bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Öğrencilerin merakla beklediği TEOG YEP puanlarının açıklanmasını ardından, tercih işlemleri yapılacak. Yerleştirmelerin yapılabilmesi için gereken TEOG tercihlerinin ne zaman başlayacağını ve biteceğini haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte ayrıntılı açıklamalar.


#TEOG
#Tercihler
#Yerleştirme
#MEB
#YEP puanları
8 years ago