|

TEOG'daki 2 soru doğru kabul edildi - İşte o sorular

TEOG'daki 2 soru doğru olarak kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 1. dönem sınavında Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Sorunun yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edileceği açıklandı. Soruları görmek için haberimizden faydalanabilirsiniz.

Yeni Şafak
20:07 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:20 - 23/06/2016 Perşembe
Diğer

TEOG'daki 2 soru doğru kabul edilecek. Öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) merakla beklediği bu günlerde, MEB'den sınav ile ilgili önemli bir açıklama geldi. 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem TEOG sınavındaki Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirileceği açıklandı. TEOG'daki bu iki soruyu ve tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.





Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek" denildi.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) "2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu"nda belirtilen takvim doğrultusunda yürütüldüğü, Yerleştirmeye Esas Puanları, yasal mevzuat ve buna dayalı yargı kararları dikkate alınarak hesaplanacağı belirtildi.



YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde http://www.e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacağı da duyuruldu

#TEOG
#MEB
#2 soru
#İptal edilen sorular
8 yıl önce