|

TKBL'de final heyecanı başlıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) final heyecanı yarın Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasında İstanbul'da oynanacak karşılaşmayla start alacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak Spor Toto play-off final serisinin ilk maçı saat 15.00'te başlayacak.

Yeni Şafak
10:06 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 07:16 - 1/05/2015 Cuma
AA

Beş maç üzerinden yapılacak final serisinde 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluk ipini göğüsleyecek.



Serinin ikinci karşılaşması 4 Mayıs Pazartesi günü yine İstanbul'da oynanacak. Üçüncü maçta ise takımlar 7 Mayıs Perşembe günü Kayseri'de sahaya çıkacak. Bu karşılaşmalar sonucunda 3 galibiyete ulaşan takım olmazsa seri uzayacak. Gerekmesi halinde dördüncü karşılaşma 9 Mayıs Cumartesi günü Kayseri, son maç ise 12 Mayıs Salı günü İstanbul'da yapılacak.



Normal sezonun lideri Galatasaray

Son şampiyon Galatasaray Odeabank, normal sezonu lider tamamlarken, Abdullah Gül Üniversitesi ise ikinci sırada yer aldı.



Sarı-kırmızılılar, play-off çeyrek final serisi ilk turunda Edirne Belediyesi Edirnespor'u 2-0, Kayseri ekibi ise Orduspor'u 2-1'le geçti.



Yarı final serisinde ise iki takım da zorlanmadan rakiplerini elemeyi başardı. Galatasaray Odeabank, Adana ASKİ, Abdullah Gül Üniversitesi ise Fenerbahçe karşısında serileri 3-0'la geçerek adlarını finale yazdırdı.



Birbirlerine karşı birer galibiyet

İki takım arasında normal sezonda oynanan maçlarda İstanbul'da Galatasaray Odeabank (79-64), Kayseri'de ise Abdullah Gül Üniversitesi (58-55) kazandı.



Galatasaray Odeabank'ın TKBL'de 12 şampiyonluğu bulunurken, bu sezona kadar KASKİ adıyla mücadele eden Abdullah Gül Üniversitesi ise tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek.

#Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi
#Galatasaray Odeabank
#Abdullah Gül Üniversitesi
#Basketbol
#Spor Toto play-off final serisi
9 yıl önce