|

Trabzonspor'a kayyum başvurusu

İki yıl önce yönetim süresine itiraz eden iki üyeden biri olan Recep Bakırtaş, dün de kulübe kayyum atanması için ilk adımı attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:02 - 29/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor Kulübü Kayyum'a kalıyor.Yargıtay kararının onanmasının ardından yönetim kurulunun görev süresi resmen sona ererken, kongreye yönetim yerine Kayyum'la gidilmesi için girişim başladı. Kulüp üyesi Recep Bakırtaş, Trabzonspor Kulübü'nün yapacağı kongreye Kayyum'la gidilmesi için dün Trabzon Adliyesi'nde 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne resmi başvuruyu yaptı. 2013 yılının Mayıs ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da tüzük değişikliğiyle seçilen yönetim kurulunun süresinin 6 ay olması gerekirken 2.5 yıla uzatılmıştı. Dün Kayyum başvurusunu yapan Recep Bakırtaş ile birlikte bir üye daha bu durumu mahkemeye taşımış; 2013 Kasım ayında dava kabul görmüştü. Trabzonspor Kulübü, mahkeme kararına itiraz edince süreç yaklaşık iki yıl uzamış, Yargıtay da 6 Ekim'de Trabzonspor'un itirazını reddedince Genel Kurul'un geçersiz olduğuna hükmedilmişti.


Dernekler Kanunu'na göre mevcut yönetimin şu aşamada genel kurul sürecine müdahil olma hakkı yok. Kayyum başvurusu mahkeme tarafından kabul görürse Trabzonspor'u mahkemenin tayin edeceği 3 kişi yönetecek; Genel Kurul Divan'ı oluşma aşamasına kadar bu görevi sürdürecek.







#Trabzonspo
#Kayyum
#Recep Bakırtaş
8 yıl önce