|

'Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmak istiyoruz'

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İran Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Kurumu Başkanı Mesud Sultanifer; "Türkiye'nin turizmdeki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:11 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 16/11/2014 Pazar
AA
Sultanifer, Türkiye’nin turizm alanında son on yılda önemli tecrübeleri bulunduğunu ve bu tecrübelerden yararlanmak istediklerini söyledi.


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Türkiye ziyaretinde taraflar arasında gündeme gelen konulardan birinin turizm alanında işbirliği olduğunu belirten Sultanifer, Ruhani’nin son Türkiye ziyaretinde heyette bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la  yapılan görüşmelerde Avrupa’dan Türkiye’ye gelen turistlerin, İran’a ziyaretlerinin sağlanması konusunda işbirliği yollarının ele alındığını söyledi.


 Sultanifer, şunları kaydetti:


“Türkiye özellikle son 10 yılda turizm alanında önemli yatırımlar yaptı. 2013 yılında Turkiye’ye 36 milyon turist gelmiş ve sayın Erdoğan bu rakamı 40 milyona çıkarma hedeflerinin olduğunu söylemişti.  Biz, Türkiye ziyaretimizde, Türkiye’ye gelen Avrupalı turistlerin İran’ı da ziyaret etmelerini sağlamak için işbirliği yollarını görüştük. Daha önce Suriye, Mısır, Libya, Irak gibi ülkelere giden turistler, bölgedeki çatışma ve güvensiz ortamdan dolayı buraları ziyaret etme imkanı bulamıyor. Bölgede Türkiye ve İran’da güvenli ortam bulunuyor. Dolayısıyla ortaya çıkan şartları Türkiye ve İran olarak değerlendirmek durumundayız. İşbirliği yaparak, bölge turizmini güçlendirebiliriz.”


İrki tecrübesinden yararlanabiliriz, Türkiye’deki arkeologlar da İran’ın tecrübelerinden yararlanabilir. Bilindiği gibi İran, UNESCO’nun bölge temsilciliğini üstlendi. Tarihi binaların restorasyon ve bakımı konusunda önemli tecrübeleri bulunuyor. Bu alanda da karşılıklı işbirliği yaparak ortak kazan ve Türkiye’nin ortak kültür ve tarih havzasında bulunduğuna dikkati çeken Sultanifer, iki ülkenin tarihi ortak turistik turlar düzenleyebileceğini belirterek, şöyle devam etti:

 


“Turkiye'nin turizm alanındaanımlar sağlayabiliriz.”

#Mesud Sultanifer
#iran
#turizm
9 yıl önce