|

TÜYAP’tan mizaha sansür

Bu yıl 'Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak' temasıyla düzenlenecek 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 7-15 Kasım'da Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 21:51 - 29/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yurt içi ve yurt dışından katılımcıları konuk edecek olan fuarın bu yılki teması mizah olmasına rağmen, Hacamat ve Cafcaf gibi mizah dergileri 2 yıldır fuara 'Yerimiz yok' diye kabul edilmiyor.



BAHANE UYDURULUYOR


Hacamat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Mizah Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Günindi, “2013 yılından beri başvuruyoruz ancak bize cevap olarak 'daha önce sözleşme imzaladığımız şirketlere öncelik tanıyoruz. Yerimiz yok' deniliyor. Bu sene tema mizah ancak mizah dergilerini almıyorlar. Komik bahanerlerle TÜYAP'a alınmamamızı kınıyorum” ifadelerini kullandı.



KÜLTÜREL DİKTATÖRLÜK


Sadece fuar konusunda değil, dağıtım konusunda da dergilerine sorun çıkarıldığını belirten Günindi, “Muhalif sakızı çiğniyorlar, o sakızın tadı kaçmış durumda. Bu yapılan kültürel dikdatörlüktür. Dağıtım noktasında da görüyoruz bunu. Bunun kırılması çok daha önemli bir durum” dedi.


#Mizah
#Hayata Gülümseyerek Bakmak
#tüyap
#sansür
8 yıl önce