|

Uygun zamanı kolladılar

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sözde Selam Tevhid örgütü soruşturmasında 2 yıl sadece dinleme yapıldığını, 17-25 Aralık darbesine kısa bir süre kala soruşturmanın alelacele hızlandırıldığını tespit etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:58 - 11/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Paralel yapının emniyet ayağına gerçekleştirilen son operasyonda gözaltına alınan 21 polisin sorgusu sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda savcılık tarafından yeni tespitlerde bulunuldu. Paralel polislerin aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Mit Müsteşarı Hakan Fidan  ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu 101 kişiye ait dinleme kayıtlarının bulunduğu tespit edilmişti. Paralel yapı medyası tarafından dile getirilen soruşturma dosyası içerisinde yeni bir delil yok iddiası ise savcılığın yaptığı yeni tespitle çökmüş oldu. 

2 YIL DİNLEYİP ARŞİVLEDİLER

Savcılık binlerce kişiyi dinleyebilmek için Selam Tevhid kılıfı ile 2011’de başlatılan soruşturmanın 17-25 Aralık hükümete yönelik yapılan operasyona kadar bekletildiğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan polislerin 2011’den itibaren binlerce kişiyi sadece dinlemekle yetindiği ve 2013’ün sonuna kadar herhangi bir işlem yapmadığını ortaya çıktı. Savcılığın yaptığı tespitlere göre soruşturmayı yürüten polislerin izlenen şüphelilerle ilgili tespit ve inceleme tutanakları 17-25 Aralık’tan sadece birkaç gün önce 10-15 Aralık tarihleri arasında alelacele hazırlanmaya başlandı.  

NEDEN SEFERBER OLDUNUZ?

Dinlenen isimlerin konuşmalarının tape haline getirilmesi işlemi ise Kasım ayında başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni dalgada gözaltına alınan 21 şüpheli polise, Selam Tevhid soruşturmasının neden 17-25 Aralık sürecine yaklaşırken hızlandırıldığı soruldu. Gözaltında bulunan polisler ise daha önce dile getirdikleri söylemleri aynen tekrarladılar. Polisler görevleri doğrultusunda işlem yaptıklarını, dinleme kararları konusunda karar verme yetkilerinin kendilerinde olmadığını dile getirerek dinlemelerdeki sorumluluğu adli mercilere yüklediler.  

Amaç, terörle ilişkilendirmek

Şüphelileri sorgulayan savcılık gözaltında bulunan polislere, “Selam Tevhid örgütü soruşturmasına yönelik dinleme ve tespit tutanaklarının 10-15 Aralık tarihlerinde hazırlandığı tespit edilmiştir. Selam Tevhid örgütü olarak da adlandırılan dosya kapsamında devlet yetkililerini dinlemenizdeki ve bir kısmını hiçbir suç unsuru taşımamasına rağmen terör örgütü faaliyeti kapsamında iletişim tespit tutanağı getirmenizdeki nihai amaç Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni terörle ilişkilendirerek yıkma girişimi midir?” sorusunu yöneltti. 12 ilde 21 polisin gözaltına alındığı operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde iki yeni hard disk bulunmasıyla başlamıştı. Bu disklerde devlet sırrı niteliğinde ses kayıtları olduğu ortaya çıkmıştı.

#Paralel yapı
#Paralel polis
#Erdoğan
#Hakan Fidan
#dinleme kayıtları
9 yıl önce