|

Uyuyan hücreye şafak baskını

Diyarbakır’da polis ekipleri terör örgütü IŞİD’in uyuyan hücre evlerine şafak baskını düzenledi. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda Kayapınar ilçesindeki hücre evinin kapısı koç başı ile kırıldı. Bu sırada teröristlerin tuzakladığı bomba patladı. Patlamada 2 polis memuru şehit düştü. Çıkan çatışmada ise 7 terörist öldürülürken, 12’si sağ olarak ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:42 - 27/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'da polis ekipleri ilk kez yurt içinde terör örgütü IŞİD ile sıcak çatışmaya girdi. Diyarbakır Emniyet'i farklı istihbaratlardan gelen bilgiler sonrası örgütün uyuyan hücre evlerine yönelik operasyon hazırlığına başladı. Bu kapsamda önceki gün sabah 4.00 sıralarında harekete geçen özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri evlere baskın yaptı. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki bir eve de baskın yapan ekipler kapı açılmayınca koçbaşı kullanmak istedi. İki polis memuru koçbaşı ile hücre evinin kapısını kırdı. Bu sırada teröristlerin daha önce tuzakladığı bombalar patladı. Patlamada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit düştü.



IŞİD'Lİ 7 TERÖRİST ETKİSİZ


Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte IŞİD terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çok sayıda ev ve iş yerine sabah eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonda, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıktığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir." Yaralı polis memurları, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.





ÇEVREDEKİ OKULLAR BOŞATILDI


Öte yandan, IŞİD üyelerinin yer aldığı eve yönelik gece başlatılan operasyon gün boyu devam etti.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyon nedeniyle çevredeki cadde ve sokaklar ulaşıma kapatılırken, bölgeye girişlere izin verilmedi. Polis ekipleri, çevredeki 2 okulu boşalttı, basın mensuplarını uzaklaştırdı. Yoğun çatışmanın sürdüğü bölgeden zaman zaman patlama sesleri duyulurken, itfaiye ve sağlık ekiplerinin de bölgeye giriş yaptığı görüldü.





Ankara ve Suruç bağlantısı olabilir




Etkisiz hale getirilen 7 terörist ile yakalanan 12 örgüt mensubu arasında yabancı uyruklu yer almazken, bu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara'daki saldırılarla bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.



1 KASIM'DA KANLI EYLEM PLANI


IŞİD'li teröristlerin, bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı, bunun için ise 1 Kasım'daki seçimleri hedef seçtiği öğrenildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre yakalanan12 teröristin üzerinden ise bomba düzenekleri çıktı.





3 ilde örgüte eş zamanlı operasyon


Sakarya merkezli 3 ilde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları, örgütsel toplantılar düzenleyip propaganda yaptıkları ve terör örgütüne eleman temin ettiği iddia edilen şüphelilere yönelik Sakarya, Ankara ve İstanbul'da 10 farklı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Sakarya'da 9, Ankara'da 1 ve İstanbul'da 2 olmak üzere 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, IŞİD'e eleman kazandırmaya çalıştıkları, çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları, toplantılar düzenledikleri belirtildi.



Memleketine gönderildi


Sarıyer'de polisin düzenlediği operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi. Doğan'ın cenazesi, dün gece saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Boğaziçi Cemevi'ne getirildi. Doğan'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.



Diyarbakır ilk görev yerleri




Çatışmada şehit olan her iki polisin de ilk görev yerlerinin Diyarbakır olduğu belirtildi. 7 Haziran 2011 tarihinde Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan Sadık Özkan'ın 1 gün sonra Diyarbakır Asayiş Ekipler Amirliği'nde göreve başladığı ve 3 ay sonra kendi isteği ile özel harekat kursuna katıldığı belirtildi. Çatışmada şehit olan diğer polis Gökhan Çakıcı ise, 24 Haziran 2014 tarihinde ilk görev yeri Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı.



İki ocağa şehit ateşi




Diyarbakır'da IŞİD terör örgütü militanlarıyla girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan'ın Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Tufanbeyli İlçesi'nin Ortaköy Mahallesi'nde oturan 2'si erkek 4 çocuklu Özkan ailesine acı haberi Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu ve beraberindeki heyet verdi. Mahallenin eski muhtarı olan çiftçi Hacı Bayram ile anne Kadriye Özkan, çocukları Sadık'ın şehit haberiyle yıkıldı. Sadık Özkan'ın şehit olduğunu duyan komşuları ve yakınları da eve akın etti. Eve Türk bayrakları asılırken, fenalık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit polisin bugün toprağa verileceği belirtildi.



MESLEKTAŞLARI TESELLİ ETTİ


Operasyonda şehit düşen polis memuru Gökhan Çakıcı'nın (22) Çorum'daki babaevinde yas var. Çakıcı'nın Akkent Mahallesi'ndeki babaevine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve yetkililer şehit haberini anne Nurgül Çakıcı'ya verdi. Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan baba Ergin Çakıcı ise görevi sırasında acı haberi aldı. Acı haber üzerine akrabaları ve arkadaşları, şehidin babaevine geldi. Şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asılırken evin önünde 112 Acil Servis ekipleri bekletildi. Şehit Çakıcı'nın, Tunceli'de kendisi gibi özel harekat polisi olan ve bir hafta önce eşinin doğum yapması üzerine Çorum'a izinli gelen ağabeyi Ersin Çakıcı da acı haber üzerine yıkıldı. Diyarbakır'daki törenin ardından Çorum Dodurga ilçesine getirilen şehidin naaşı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi.



Özel harekat omuz verdi




Diyarbakır'da şehit düşen iki polis memuru için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polis memurları, Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı'nın (22) öz geçmişi okundu, dua edildi. Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğruna şehit olan 2 polisin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Konuşmanın ardından Özkan ve Çakıcı'nın cenazeleri, meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Bekar oldukları öğrenilen şehitlerden Özkan'ın cenazesi Adana'ya, Çakıcı'nın ise Çorum'a gönderildi.







#Diyarbakır Valiliği
#terör operasyonu
#ışid
#pkk
#uyuyan hücre
#şehit polisler
9 yıl önce