|

Yeni vergi indirimi bekleniyor

Ocak ayında beyaz eşya satışlarının yüzde 17 oranında düştüğünü ve bu düşüşlerin önüne geçmek için başta beyaz eşya ve mobilya sektörü olmak üzere bir çok sektörde vergi indiriminin getirilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya faydası büyük olur. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmaz tersine artırır” dedi.

Yeni Şafak
11:08 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:16 - 26/03/2018 Pazartesi
IHA
TESK: Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin geçtiğimiz yıl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük.
TESK: Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin geçtiğimiz yıl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük.

Vergi indirimi yapılan sektörlerde indirimin etkisinin çok büyük olduğunu ve indirimlerin sona ermesinin ardından satışların hızla düştüğünü işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2017 yılında gerçekleştirilen vergi indirimi sonrasında yurt içi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8,2 arttı. Satışlardaki bu artışın büyüme oranının yükselmesine etkisi ise oldukça fazla. Eylül ayında sona eren vergi indirimlerinin geri gelmesi ile piyasalar yeniden canlanacaktır” diye konuştu.


ÖTV GENİŞLETİLSİN


2017 yılında gerçekleşen ekonomik büyüme hızının sürdürülebilir olabilmesi için farklı sektörlerde de vergi indirimlerinin değerlendirilmesi gerektiğine inandığını belirten Palandöken, “Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin geçtiğimiz yıl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük. 2018 yılında vergi indirimlerine yeni sektörler ilave edilerek devam edilmelidir. Otomotivde yapılan ÖTV indirimi daha da genişletilmeli ve elektronik eşya gibi sektörlerde de ÖTV ve KDV indirimlerine gidilmeli” şeklinde konuştu.
#ÖTV
#KDV
#Beyaz eşya
#Mobilya
#Vergi indirimi
6 yıl önce
default-profile-img