|

29 ton altını maaş ödemek için satmış

00:00 - 9/09/2011 Cuma
Güncelleme: 02:21 - 9/09/2011 Cuma
Yeni Şafak
29 ton altını maaş ödemek için satmış
29 ton altını maaş ödemek için satmış

Libya Merkez Bankası Başkanı Kasım Aziz, Kaddafi'nin 23 Ağustos'ta muhaliflerin Trablus'a girmesiyle düşen rejimin son günlerinde altın rezervlerinin yüzde 20'sinden fazlasını sattığını belirterek, Merkez Bankası'nın 90 milyar doları yurt dışında bulunan tüm varlıklarının toplam tutarının 115 milyar doları bulduğunu kaydetti. Kasım Aziz, BM yaptırımı altında nakit sıkıntısı çeken rejimin, maaşları ödeyebilmek için nisan ayında 1,4 milyar dolar karşılığında 29 ton altını yerel tüccarlara sattığını belirtti. Libya'nın 145 ton altın rezervi bulunduğu sanılıyor.


FARELERE ÖLÜM

Libya'da muhaliflerin ülkenin büyük bölümünü ele geçirdiğinden beri nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi, Suriye televizyonunu telefonla arayarak, Libya'dan telefon ettiğini ve muhalifleri yenilgiye uğratacağını savundu. Suriye televizyonu Arrai'nin kısa süreli canlı yayınına çıkan Kaddafi, Libya'dan komşu Nijer'e geçen askeri konvoyun ilk olmadığını belirtti. Kendisine bağlı güçlerin muhalifleri ve Libya'ya hava saldırıları düzenleyen NATO'yu yenmek için harekete geçeceğini ifade eden Kaddafi, “Gençler şimdi Trablus'taki farelere (muhalifler) karşı direnişi yükseltmek ve paralı askerlerini bitirmek için hazır. NATO'yu yeneceğiz ve NATO Libya halkı tarafından reddedilecek” diye konuştu.

SİRTE KUŞATILDI

Kaddafi ayrıca, 1969 öncesi döneme gönderme yaparak, “İtalya için casusluk yapanların torunları bugün Fransa ve İngiltere için çalışıyor” dedi. Öte yandan Kaddafi'nin son mesajından cesaret alan birliklerinin Beni Velid'de roket saldırısı düzenlediği bildirildi. Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler ise, Kızıl Vadi'nin kontrolünü ele geçirerek Kaddafi yanlılarının son kalelerinden Sirte'ye iyice yaklaştı. Bu arada Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Luis Morena-Ocampo, uluslararası polis teşkilatı Interpol'den Muammer Kaddafi için “kırmızı bülten” yayınlamasını istedi.


13 yıl önce