|

7 çocuk yapana devlet nişanı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, 32 yaşında 7 çocuk annesi olan Samal Makatova'ya 'Altın Alka 'devlet nişanı verdi.

Cihan
00:00 - 7/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 7/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
7 çocuk yapana devlet nişanı
7 çocuk yapana devlet nişanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akorda Sarayı'nda gerçekleşen düzenlenen törende konuşan Nazarbayev, annenin çok üzerindeki etkisini anlattı.

32 yaşında 7 çocuk annesi olan Samal Makatova'ya devlet nişanını takdim eden Kazak lider Nazarbayev, valilere yeni gönderdiği bir talimatta çok çocuklu annelerin ödüllendirilmesini istediğini aktardı. Kadınlara Allah(c.c) tarafından çocuk doğurmak gibi kutsal bir görevin verildiğini söyleyen Nazarbayev, ülkesinde nüfus artışının sağlıklı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Teknoloji çağında artık çocukların ellerinden akılı telefonları düşürmediklerini, spora ve sanata olan ilginin gençler arasında azaldığını vurgulayan Nazarbayev, çocuk terbiyesi konusunda sadece okulların değil ailelerin de yükü üzerine alması gerektiğini kaydetti.

Kadınların toplumda ve politik hayatta daha aktif rol almaları gerektiğini ifade eden Nazarbayev, hali hazırda Kazakistan'da 260 kadın kaymakamın görev yaptığını, devlet kurumlarında idarecilerin yüzde 55'nin kadın olduğunu bu konuda dünya ortalamasının ise yüzde 21 olduğunu kaydetti.


11 yıl önce