|

Abbas: Wikileaks'ten korkmuyorum

Filistin Lideri Abbas, Wikileaks'ten bir korkusu olmadığını söyledi.

Aa
00:00 - 3/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 21:31 - 3/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Abbas: Wikileaks'ten korkmuyorum
Abbas: Wikileaks'ten korkmuyorum

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, hem kendisi hem de hükümeti ile ilgili olarak, Wikileaks tarafından yayınlanacak herhangi belgeyle ilgili bir endişesi olmadığını belirterek, gündeminde Wikileaks'in bulunmadığını söyledi.

Önce Güney Amerika ülkelerini ziyaret eden ve halen de Tunus'ta bulunan Abbas, Filistin basınına yaptığı açıklamada, Wikileaks ile ilgili konuşulanları duyduğunu, ancak kendisinin Wikileaks ile hiçbir etkileşiminin bulunmadığını ifade etti. Abbas, Filistin Yönetimi'nin de bu konuda bir endişesi bulunmadığını ifade ederken, Filistin yetkililerinin her şeyi açık açık kamuya söylediğini, gizli söylenmiş şeylerinin olmadığını kaydetti.

Abbas, bir taraftan da sızan belgelerin ABD Yönetimi açısından bir skandal olduğunu dile getirdi.

Bu arada, Abbas'ı Tunus'ta karşılayanlar arasında Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Tunus bölümü yetkililerinden Faruk Kaddumi de yer aldı.

Abbas ve Kaddumi'nin sıcak bir şekilde sarıldıkları de bildirildi. 2009 yılı Ağustos'unda, El Fetih'in 6. kongresi sırasında, kongrenin Beytüllahim'de yapılmasına sert açıklamalarla itiraz eden; Abbas'ı suçlayan Kaddumi ile Abbas'ın açılan arası geçtiğimiz aylarda düzelmiş; Abbas, Amman'daki evinde o sıralar hasta olan Kaddumi'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.

Abbas, bir soru üzerine, İsrail hükümetinin aksine, İsrail kamuoyunun çoğunluğunun barışın yapılmasını arzu ettiğinden emin olduğunu belirterek, önümüzdeki haftalarda bu konuda çeşitli partilerle görüşeceğini de belirtti.

Filistin lideri, Tunus'ta, Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali ile görüştü.


13 yıl önce