|

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü 12 yaralı

ABD'nin California eyaletindeki yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. ABD Başkanı Trump saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın henüz yakalanmadığını ve herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi
06:44 - 29/07/2019 Pazartesi
Güncelleme: 07:40 - 29/07/2019 Pazartesi
AA
Silah seslerinin ardından insanlar panik halinde olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı.
Silah seslerinin ardından insanlar panik halinde olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, California'nın kuzeyinde her yaz yapılan Gilroy Sarımsak Festivali'nde silahlı saldırı düzenlendi.

3 ölü 12 yaralı

  • Yetkililer, saldırıda ilk belirlemelere göre en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını bildirdi. Olay yerine polis ve ambulanslar sevk edildiği, yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı, saldırganın henüz yakalanamadığı belirtildi. Ölü ve yaralıların sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Görgü tanıkları, saldırganın 30'lu yaşlarda beyaz erkek olduğunu ve yarı otomatik silahla etrafa ateş açtığını belirtti.

Yerel basındaki görüntülerde silah seslerinin ardından insanların panik halinde uzaklaşmaya çalışması yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından “
P
olisler Gilroy, Kaliforniya’daki silahlı saldırı bölgesinde. Saldırıyı gerçekleştirenin halen yakalanmadığı bildiriliyor. Dikkatlli ve güvende olun
” dedi.
#California
#silahlı saldırı
5 yıl önce