|

ABD'den Moskova'ya üst düzey tehdit: Rusya'nın felaketi olur

Bir canlı yayında konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Rusya'yı, Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda, bunun Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

09:43 - 26/09/2022 Pazartesi
Güncelleme: 09:55 - 26/09/2022 Pazartesi
Diğer
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan
Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar sürerken uluslararası arenada da saflar gittikçe belirginleşiyor.

Batı'nın yaptırım kararlarına karşı Moskova önce doğalgaz akışını kesmiş ve en son Putin 'nükleer' silah kullanma tehdidinde bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
'in son yaptığı,
"Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya tüm imkanları kullanacak, bu bir blöf değil"
açıklamasının yankıları devam ediyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan televizyonu ABC'de yayınlanan "This Week" adlı programında konuştu.

"Rusya için feci sonuçlara yol açar"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son açıklamalarına değinen ve Kremlin'le iletişime geçtiklerini söyleyen Sullivan, Rusya'yı, Ukrayna'da bir nükleer silah kullanması durumunda Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyardıklarını aktardı:

"Kremlin'e her düzeyde doğrudan ve özel olarak, herhangi bir şekilde nükleer silah kullanımının Rusya için feci sonuçlara yol açacağını söylüyoruz. Olası bir nükleer silah kullanımı durumunda ABD ve müttefiklerinin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini ve bunun neleri gerektireceği konusunda gayet açık ve netiz."
#Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
#Kremlin
#rusya
#ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan
2 yıl önce