|

ABD'den Türkiye'ye övgü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Welch: "Türkiye iyi bir rol oynadı. Bizim bu süreçte rolümüz yok"

Aa
00:00 - 21/05/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:27 - 21/05/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'den Türkiye'ye övgü
ABD'den Türkiye'ye övgü

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin aracılığıyla İsrail ile Suriye arasında dolaylı barış görüşmeleri yürütüldüğünün resmen açıklanmasının ardından, Türkiye'nin oynadığı rolü övdü, ancak Washington'un bu süreçte herhangi bir rolü olmadığını bildirdi.

Ortadoğu işlerinden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, düzenlenen brifingde, konunun sorulması üzerine, kendilerini Türkiye ve İsrail'in bilgilendirdiğini, ancak Suriye'nin kendileriyle temas kurmadığını söyledi. Welch, "Bu konuda Türkiye, iyi ve yararlı bir rol oynadı. Barış çemberinin genişlemesi iyi birşey olur. Tabii ki Suriye ile bir anlaşma sonuçlandırılırsa bu çok iyi olur" dedi. Bu süreçte ABD'nin bir rolü olup olmadığının sorulması üzerine Welch, "Hayır, bu rolü Türkiye oynadı. Türkiye iyi bir rol oynadı. Biz bilgilendirildik. Durum bu" diye konuştu.

Konuyla ilgili ısrarlı soruların sürmesi üzerine Welch, "Türkiye'nin iyiniyet girişimiyle İsrail'in, Suriye hükümetiyle bu konular üzerinde bir tür dolaylı görüşmeye girmesi iyi birşey. Yani bunun öyle olmadığını söylemiyorum. Umarız bu süreç başarıya ulaşır. Ancak bizim şu andaki büyük yatırımımız, İsrail-Filistin barışı üzerine" dedi.


16 yıl önce