|

ABD'li diplomatı öldürenlere idam kararı

İha
00:00 - 14/10/2009 Çarşamba
Güncelleme: 10:28 - 14/10/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'li diplomatı öldürenlere idam kararı
ABD'li diplomatı öldürenlere idam kararı

Sudan'da 2008'in yılbaşı gecesinde ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı için çalışan John Granville ile şoförünü öldüren 4 kişi hakkında idam kararı çıktı.

Sudan'da 1 Ocak 2008'in sabahında yılbaşı kutlamasından gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı için çalışan John Granville ile şoförü Abdelrahman Abbas Rahama'yı öldüren aşırı dindar olduğu belirtilen 4 kişi hakkındaki idam kararı onandı.

Mahkeme Yargıcı Sidahmed Al-Badri verdiği kararda, "İslami şeriat ve Sudan yasalarına göre, herhangi bir millet, etnik gurup ve gözetilmeksizin karar verilmiştir. Kanuna göre idam 4 kişiye idam cezası verilmiştir." açıklamasında bulundu.

Sanıklara idam cezası Haziran ayında verilmiş, ancak karar şekille ilgili sorunlardan dolayı yeniden gözden geçirilmişti. Sudan yasalarına göre cinayet kurbanlarının aileleri, tazminat karşılığı failleri affedebiliyor ya da haklarında idam cezası isteyebiliyor.

Öldürülen şoförün ailesi başta failleri affetmişti. Ancak mahkeme hem şoförün eşi hem de Amerikalı yardım görevlisinin ailesinin idam cezası istediğini doğruladı.

15 yıl önce