|

Afganistan'da patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'de İstihbarat Teşkilatı'nın (NDS) silah deposunda bir patlama meydana geldi. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Aa
00:00 - 12/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 08:26 - 12/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Afganistan'da patlama
Afganistan'da patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, İstihbarat Teşkilatı'nın silah deposunda patlama oldu.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı Sözcüsü Farid Şamal, patlamanın elektrik arızasından kaynaklandığının belirlendiğini, olayda kimsenin zarar görmediğini söyledi.

Şamal, "Patlama Taliban'dan ele geçirilen silah ve patlayıcıların bulunduğu depoda meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi. Sözcü, olayda maddi hasarın meydana geldiğini dile getirerek, patlamanın terör saldırısı olmadığını vurguladı.

Patlamanın yol açtığı yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda itfaiye geldi.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, sabah saatlerinde İstihbarat Teşkilatı'nın (NDS) silah deposunda meydana gelen patlamayı Taliban üstlendi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid yaptığı yazılı açıklamada, Taliban militanlarının NDS'ye ait bir araca bomba yerleştirdiğini, bombanın teşkilatın silah deposunda patladığını iddia etti.

Mücahid, çok sayıda silah ve patlayıcının infilak ettiği patlamada, onlarca aracın da kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı Sözcüsü Farid Şamal, olaydan sonra basına yaptığı açıklamada, patlamanın elektrik arızasından kaynaklandığının belirlendiğini, olayda kimsenin zarar görmediğini söylemişti.

Şamal, Taliban'dan ele geçirilen silah ve patlayıcıların bulunduğu depoda meydana gelen patlamanın terör saldırısı olmadığını vurgulamıştı.

10 yıl önce