|

Ali'nin öldürülmesi İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere'de arabasına çikolata ambalajı atan gençlerle tartışmasının ardından öldürülen Evren Anıl isimli Türk gencin ölümü üzerine, The Sun gazetesi ülkede yeniden idam cezası uygulanmasını gündeme taşıdı

Londra
00:00 - 17/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:22 - 17/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Ali'nin öldürülmesi İngiltere'yi karıştırdı
Ali'nin öldürülmesi İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere'de, gençler arasında artan şiddet ve antisosyal davranışlar nedeniyle İngi-lizler bir çıkış yolu arıyor. İngiliz gazeteler ve internet haber sitelerinin tamamında, Evren'in feci şekilde ölümüne yol açan şiddet haberi yer alırken, birçok gazete, ailelerin çocuklarını yetiştirirken onlarla ilgilenmediklerine dikkat çekti. The Sun gazetesi ise, internet sitesinde bir forum açarak, “Şiddet eylemleri nedeniyle ölüm cezası geri gelmeli mi? Ölüm cezaları şiddet eylemlerini durdurur mu?” sorularına cevap aradı.


İKİ SİYAHİ GENÇ

Gazete ayrıca, gençlerin antisosyal davranışlar sergilemeleri nedeniyle, kendilerine devletin yaptığı yardımların kesilmesini ve çocukların işledikleri suçlar nedeniyle, ailelerinin de ceza almalarını önerdi.

Evren Anıl (22) 10 gün önce trafik ışıklarında arabada beklerken, camdan boş çikolata ambalajı atan iki siyahi gençle tartışmasının ardından öldürmüştü. Evren'in ağabeyi Özgür Anıl, kardeşinin hayatını kaybetmesine yol açanların 18'li yaşlarda 2 siyahi genç olduğunu, polisin 5 kişiyi konuyla ilgili gözaltına aldığını söyledi. Evren'in ablasının, yakalananlardan ikisinin eşkallerini tespit ettiği öğrenildi.


TUTUKLANANLAR SERBEST BIRAKILDI

İngiliz gazetelerine göre yakalananların tamamı, kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Olay anında trafik ışıklarından çok yaşlı birinin geçtiği, bıçağı görünce oradan hızla uzaklaşarak, acil servise haber verdiği ifade ediliyor. İngiliz polisi, yeterli delil olmadığı için görgü tanıklarına ulaşmaya çalışıyor.

Bir düşünce kuruluşunda araştırma görevlisi olan Julia Margo, İngiltere'deki gençlerin, olanakların genişliğinden dolayı daha çok içki içtiğini ve uyuşturucu maddeler kullandığını söylerken, gençlerin sosyalleşebilmek için yetişkinlerle daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini ifade etti. Sosyologlara göre, İngiltere'de gençler, aileleri ve yetişkinlerle yeterince zaman geçirmiyor, daha çok arkadaşlarıyla görüşüyor. Son aylarda her geçen gün artan şiddet olaylarını durdurmakta zorlanan polis, halkı bu konuya karşı daha duyarlı olmaya çağırıyor.


17 yıl önce