|

Almanya'dan CHP'nin 'Hayır' yürüyüşüne tam destek

AK Partili bakan ve milletvekillerinin 'Evet' çalışmasına izin vermeyen Almanya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Önay Cankurtaran'nın Köln'de katıldığı 'Hayır' yürüyüşüne izin verdi. Almanya'daki birçok siyasetçi de 'Hayır' kampanyasına destek veriyor.

Yeni Şafak
09:27 - 3/04/2017 Monday
Güncelleme: 10:49 - 3/04/2017 Monday
Diğer
Almanya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Önay Cankurtaran'nın Köln'de katıldığı 'Hayır' yürüyüşüne izin verdi.
Almanya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Önay Cankurtaran'nın Köln'de katıldığı 'Hayır' yürüyüşüne izin verdi.

‘Evet’ çalışması için AK Parti’li bakan ve milletvekillerine izin vermeyen Almanya’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öney Cankurtaran, Almanya’nın Köln kentinde, “Hayır” yürüyüşü düzenledi. CHP’li Cankurtaran, Türkiye aleyhine çalışan Almanya ve Hollandaya da destek verdi. Cankurtaran, “Almanya, Hollanda gibi ülkelerle gerilimi arttırmasından oldukça rahatsız bir toplumla karşılaştık” dedi.

Star'ın haberine göre, Türkiye kökenli federal milletvekilleri de, Almanya’daki Türk seçmenlere ‘hayır’ çağrısında bulundu. Alman Federal Meclisi’nin 8 Türkiye kökenli üyesi, Bild am Sonntag’a yaptıkları Almanca ve Türkçe açıklamalarda, skandal ifadelere imza attı. SPD milletvekili Cansel Kızıltepe, CDU partili üyesi Cemile Giousouf, Yeşiller partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Türkler’i “Hayır” oyu kullanmaya çağırdı.

  1. Almanya, son aylarda Türkiye'ye yönelik attığı adımlarla açık bir gerilim ortamı oluşturmaya çabalıyor. 2 Mart günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı toplantıları iptal eden Almanya, 'etkinliğin yapılacağı salonun otoparkı yetersiz' şeklinde komik savunmalar yapmıştı. O günden bu yana Türkiye'nin çok sayıda etkinliğine yasak getiren Almanya, referandumda açık bir şekilde taraf tutarak, 'Hayır' kampanyasının etkinliklerine göz yumuyor.





#Almanya
#CHP
#Hollanda
#Köln
7 years ago