|

Almanya'dan PYD'ye Afrin için 'Leopard' tanklı kalkan!

Türkiye'nin Afrin'deki terör unsurlarına yönelik olarak başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kullanılan Alman yapımı Leopard tankına karşı Almanya'dan skandal bir ambargo kararı geldi. Operasyonlardan rahatsızlık duyan Alman geçici hükümeti, Türkiye'deki tankların modernizasyonunu durdurdu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:47 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 25/01/2018 Perşembe
Diğer
Alman üretimi Leopard tankı.
Alman üretimi Leopard tankı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde yer alan Alman yapımı Leopard tanklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Almanya'da geçici hükümet, Türkiye'nin Zeytin Dalı'nda kullandığı Leopard tankının modernizasyonunu durdurdu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" diye konuştu.

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman marka Leopard 2 tanklarının kullanıldığını gösteren fotoğraflar Almanya'yı karıştırdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu. Fakat sonradan fikir değiştirdi. Başbakan Angela Merkel ile Gabriel, şimdilik Türkiye'ye Leopard tank satışını ve modernizasyonunu durdurma kararı aldı.

Alınacak yeni kararlar koalisyona kaldı

CDU lideri Merkel ile SPD'li Gabriel, Türkiye'nin Leopard tanklarıyla ilgili taleplerine dair nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükümetine kalması konusunda uzlaştı.


#Leopold
#Tank
#Almanya
6 yıl önce