|

Atina'daki ABD Büyükelçiliğinde patlama

ABD'nin Atina Büyükelçiliğine bu sabah roket saldırısı düzenlendi. Büyükelçi Rees, düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, "Şiddetin hiçbir türü haklı olamaz" dedi.

Aa
00:00 - 12/01/2007 Cuma
Güncelleme: 09:44 - 12/01/2007 Cuma
Yeni Şafak
Atina'daki ABD Büyükelçiliğinde patlama
Atina'daki ABD Büyükelçiliğinde patlama

Yunanistan polisi, ABD'nin Atina Büyükelçiliğinde bu sabah meydana gelen patlamanın, elçilik dışından düzenlenen bir saldırı sonucu meydana geldiğini belirtti.


Reuters ajansına konuşan bir polis yetkilisi, binaya sokağın karşısından roket saldırısı düzenlendiğini, elçiliğin 3. katında bulunan tuvalette patlamanın olduğunu söyledi.


AP ajansına bilgi veren polis şefi Asimakis Golfis de, "Bu, bir terör eylemidir. Nereden geldiğini bilmiyoruz" dedi ve binanın tuvalet bölümünde sokaktan atılan bir patlayıcının infilak ettiği bilgisini doğruladı.


Öte yandan, ABD Büyükelçiliği sözcüsü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı haberlerini doğruladı.

Bu sabah 06:00'dan hemen önce meydana gelen saldırıya ilişkin ilk haberlerde, patlamanın elçiliğin içinde olduğu belirtilmişti. Daha sonra Yunan televizyonları, patlamaya dışardan yapılan roket saldırısının neden olduğunu öne sürmüşlerdi.

Yunan terörle mücadele ekiplerinin ve üst düzey polis yetkililerinin olay yerine gittiği, elçiliğin etrafındaki tüm yollarda güvenlik kordonu oluşturulduğu belirtiliyor.


















REES: "ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRÜ HAKLI OLAMAZ



Öte yandan ABD'nin Atina Büyükelçisi Charles Rees, bu sabah Atina Büyükelçiliklerine düzenlenen roketli saldırıyla ilgili olarak, "Şiddetin hiçbir türü haklı olamaz" dedi.


Charles Rees, yaptığı açıklamada, araştırmaların sürdürüldüğünü ve Yunan polisiyle işbirliğinde olunduğunu belirterek, saldırıyı "çok ciddi" olarak niteledi ve şiddetin hiçbir türünün haklı olamayacağını kaydetti.


Büyükelçi Rees, kimsenin yaralanmadığını ve binada ciddi hasarın oluşmadığını ifade etti.


Yunan basın-yayın organları, bina içinde yapılan araştırmada roket parçalarına rastlandığını duyurdular.

Basın-yayın organları, polis kaynaklarına da dayandırdıkları haberlerinde, saldırının 30 metre mesafeden, elçilik yakınındaki küçük bir inşaat alanından veya park halindeki bir araçtan yapıldığının sanıldığını kaydettiler.


17 yıl önce