|

Ban Gazze'de

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze Şeridi'ne ulaştı. Ban, Kudüs'teki temaslarının ardından, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçti.

Aa
00:00 - 14/10/2014 Salı
Güncelleme: 11:14 - 14/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Ban Gazze'de
Ban Gazze'de

Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan yaptığı yazılı açıklamada, Ban'ın ziyareti çerçevesinde, Gazze'deki emniyetin gerekli tüm önlemleri aldığı belirtildi.

BM Genel Sekreteri'nin, Gazze'de, İsrail'n son saldırılarının sonuçlarını yerinde görmesi ve bölgenin yeniden imarı için gerekli yardımlar konusunda incelemelerde bulunması bekleniyor.

İsrail saldırıları nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze'nin yeniden imarı için pazar günü Mısır'ın ev sahipliğinde Kahire'de düzenlenen "Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı"na katılan Ban, dün önce Ramallah'a daha sonra da Kudüs'e geçerek, Filistin ve İsrailli yetkililerle görüşmüştü.

İsrailli Muhalif liderlerle görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ortadoğu turu kapsamında ziyaret ettiği Kudüs'te muhalefet lideri İzak Herzog ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ile bir araya geldi. İsrail ikinci TV kanalının haberine göre, Ban'ın İşçi Partisi Genel Başkanı Herzog ve Adalet Bakanı Livni ile yaptığı görüşmelerde, "Barış dosyası ve Gazze'nin yeniden imarı" konuları ele alındı. Görüşmede Herzog, "Filistin tarafıyla ilişkilerin düzelmesi İsrail'in ve bölgenin yararınadır. İsrail ile Filistin tarafları arasında doğrudan siyasi müzakereler yapılmadan çözüm sağlanamaz" dedi.

Livni ise Ban ile görüşmesinde, BM'den, Filistin'in devlet kurma hedefiyle attığı "tek taraflı adımı" eleştirmesini istedi.

Barış için iki tarafın da zor tavizler vermesi gerektiğini savunan Livni, "Dünya iki tarafı da barışa yönlendirmeli. Çünkü Filistin'in tek taraflı tanınması ilgili taraflara yanlış bir mesaj verir" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce