|

Ben sandıkları kişileri vurdular

Kanlı baskının düzenlendiği Mavi Marmara gemisinde bulunan ve dün serbest bırakılan İsrail'deki İslam Hareketi'nin liderlerinden Şeyh Salah, çıkarıldığı mahkemede, "Ben sandıkları kişilere doğru ateş açtılar" dedi

Aa
00:00 - 4/06/2010 Cuma
Güncelleme: 02:07 - 4/06/2010 Cuma
Yeni Şafak
Ben sandıkları kişileri vurdular
Ben sandıkları kişileri vurdular

İsrail'in 31 Mayısta Gazze'ye yardım filosuna düzenlediği saldırı sonrasında gözaltına alınan, hatta öldüğü yönünde söylentiler çıkan, İsrail'deki İslam Hareketi'nin kuzey şubesi sorumlusu Şeyh Raid Salah, "İsrail askerlerinin gemideki baskın sırasında kendisini öldürmeye çalıştığını" belirtti.

ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Mavi Marmara gemisine İstanbul'dan katılan ve filodaki gemilerin ele geçirilip Aşdod limanına çekilmesinden sonra diğer yolcular gibi gözaltına alınan Salah, dün Aşkelon'da çıkarıldığı mahkemede, "Askerler beni öldürmeye çalıştı... Ben sandıkları kişilere ateş açtılar" dedi.

Arap Yüksek Gözlem Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan, İslami Hareket sorumlusu Şeyh Hammad Ebu Daabis ve Özgür Gazze hareketi liderlerinden Lubna Masarva ile birlikte gözaltında tutulan Salah'ın dün serbest kaldığı öğrenildi.

14 yıl önce