|

BM'den insani yardım karmaşası

Suriye'ye gönderilen BM yardımları, bölgede zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan Suriyelileri hayal kırıklığına uğrattı. Malzemelerin hepsinin, Esed güçleri tarafından kasıtlı olarak birbirine karıştırıldığı ortaya çıktı. Esed rejimi tarafından gıda malzemelerinin yağmalanmasına BM seyirci kalınca, sosyal medyadan tepki yağdı.

Yeni Şafak
16:01 - 19/09/2016 lundi
Güncelleme: 16:33 - 19/09/2016 lundi
Yeni Şafak

Birleşmiş Milletler'in Suriye'ye gönderdiği yardımlar, Esed rejiminin engelleri yüzünden günlerdir Türkiye sınırında bekletiliyordu. Yardımlar ulaşınca Suriyeliler hayal kırıklığı yaşadı. Ortaya çıkan manzara, BM için utanç verici.



Suriyelilere gönderilen yardımların hepsi, Esed askerleri tarafından kasıtlı olarak birbirine karıştırıldı. Suriyeli aktivistlerin paylaştıkları fotoğraflarda şeker, pirinç ve bakliyat ürünlerinin birbirine karıştığı görülüyor. Esed güçleri gıda malzemelerini yağmalarken, BM personelinin olaya sadece seyirci kaldığı ifade edilirken, sosyal medyadan BM'ye tepki yağdı.






Suriye'de ilan edilen ateşkesin ardından, bölgeye insani yardımların da iletileceği konusunda anlaşma sağlanmış, ancak Esed rejimi yardım TIR'larını günlerce sınırda bekletmişti. Günler sonra yardım TIR'larını Suriye'ye almaya ikna olan Esed güçleri, bu sefer de insanlık dışı bir hareket yaparak, malzemelerin hepsini birbirine karıştırdı.




Esed'in Halep zulmüne BM'den tepki40 yardım TIR'ı sınırdaYardım TIR'larına Esed engeli

#BM
#İnsani Yardım
#Esed
#Suriye
il y a 8 ans