|

BM'den "uluslarası işbirliği" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Direktörü Yury Fedotov, küresel suçlarla mücadele etmek için uluslararası işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 12/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:29 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
BM'den "uluslarası işbirliği" çağrısı
BM'den "uluslarası işbirliği" çağrısı

Fedotov, Viyana'daki BM binasında gerçekleştirilen 23. Suçları Önleme ve Ceza Yargılaması Komisyonu Toplantısı'nın açışında yaptığı konuşmada, küreselleşen dünyada suçlara karşı devletlerin "ortaklık anlayışı" içerisinde hareket etmesini istedi.

Suç ve kalkınma, mahkumların durumu, çocuklara yönelik şiddet, hukuk devleti, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığına vurgu yapan Fedotov, büyüyen küresel tehditlere karşı uluslararası toplumun ihtiyacı olan sistematik değerlendirmeleri üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Fedotov konuşmasında, "Vahşi yaşam suçlarıyla mücadele etmek, kaçakçılığı durdurmak ve kara para aklamasını önlemek için uluslararası işbirliği gereklidir" ifadelerini kullandı.

Toplantıya sivil toplum, medya ve üye devlet temsilicilerinden oluşan 800 kişinin katıldığı ve toplantı sonrasında suçlarla ilgili bazı kararların kabul edileceği bildirildi.


10 yıl önce