|

Bosna katilleri baronların gözdesi

1992-1995 dönemindeki Bosna savaşında sayısız suça karışan isimlerin Güney Amerika'da uyuşturucu baronlarına korumalık yaptığı belirlendi. Karteller arası çatışmada ölen 3 Sırp'ın Bosna'daki savaşta komando olarak görev yaptığı belirtildi

Aa
00:00 - 21/05/2010 Cuma
Güncelleme: 01:54 - 21/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
Bosna katilleri baronların gözdesi
Bosna katilleri baronların gözdesi

Bosna'daki iç savaş sırasında (1992-1995) “cinayet ve tecavüz” gibi çok sayıda savaş suçuna karışan Sırp askerlerinin bir bölümünün şimdi Güney Amerika'daki ülkelerde uyuşturucu baronlarının yanında çalıştığı öne sürüldü. Bosna-Hersek'in önemli gazetelerinden Dnevni Avaz'da yer alan haberde, geçen hafta Bolivya'nın doğusundaki Santa Cruz'da uyuşturucu nedeniyle çıkan çatışmada öldürülen 6 kişiden 3'ünün Sırp olduğu anımsatıldı. Öldürülen Sırpların kimliklerinin Boyan Bakula, Saşa Turçinoviç ve Predrag Çankoviç olduğu belirtilen haberde, bu kişilerin Bosna'daki savaşta komando olarak görev yaptığı ve çok sayıda savaş suçuna karıştığı iddia edildi.Bosnalı güvenlik güçleri savaş suçundan aranan eski Sırp askerlerinin önemli bölümünün Bolivya başta olmak üzere, Güney Amerika'daki ülkelere sığındığını ve burada uyuşturucu baronlarının yanında görev yaptığını belirtti.

MAAŞLARI 30 BİN DOLAR

Bu kişilerin uyuşturucu patronlarının yanında 'koruma' olarak görev yaptıklarını belirten yetkililer, “Bu kişiler şu anda 30 bin dolar aylık ücret alıyor. Öldürülmeleri halinde ailelerine tazminat veriliyor' dedi. Öte yandan, geçen yıl “Balkan Savaşçısı' adı verilen operasyonda yakalanan, uyuşturucu babası Karadağ asıllı Sırp Darko Şariç Güney Amerika'dan Avrupa'ya sevk etmek istediği 2,7 ton kokain ele geçirilmişti. Eski savaş suçlularının, Darko Şariç aracılığıyla Güney Amerika'daki ülkelere götürüldüğü öne sürülüyor.


14 yıl önce