|

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro imzaladığı kararnameyle silah alımını kolaylaştırdı

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkede yaşayan vatandaşlar için silah teminini kolaylaştıracak bir kararnameye imza attı. Brezilya'da 2017 yılında 64 bin cinayet işlenmiş bunların 45 bini silahla gerçekleştiği biliniyor.

Yeni Şafak
13:31 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 13:44 - 16/01/2019 Çarşamba
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brasilia'daki Planalto Sarayı'nda Brezilya'daki silah kısıtlamalarını kolaylaştıran kararnameyi imzaladı.
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brasilia'daki Planalto Sarayı'nda Brezilya'daki silah kısıtlamalarını kolaylaştıran kararnameyi imzaladı.

Yolsuzlukla ve suçla mücadele konusundaki sert söylemleriyle ülkesinde yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Jair Bolsonaro, vatandaşların silah sahibi olmasını kolaylaştıracak bir kararname imzaladı. Kararname 120 gün boyunca geçerli olacak, bu süreçte kararın Kongre tarafından onaylanması gerekiyor.

Ülkede pek çok kişi, alınan kararın Brezilya'da yüksek seviyede olan şiddeti daha da kötüleştireceğinden korkuyor.


64 bin cinayet

Ülkede 2017 yılında 64 bin cinayet yaşandı. Bu cinayetlerin 45 bininin silahlarla işlendiği biliniyor.

Jair Bolsonaro 1 Ocak 2019'da yemin edip göreve başlamasının ardından yaptığı konuşmada silah temin etmenin kolaylaştırılacağını söylemişti.


Kararname subjektif

63 yaşındaki Devlet Başkanı, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada "ülkede düzenin yeniden sağlanacağını" ve "iyi vatandaşın" kendini savunabilmesi için silah yasasının serbestleştirileceğini duyurmuştu.

Bolsonaro, kimin silah taşıyıp, kimin taşımaması gerektiği kararının tamamen subjektif olduğunu söylemişti.

#Brezilya
#Jair Bolsonaro
5 yıl önce