|

Bunun adı gazetecilik değil!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nın lider kadrosunda yer alan teröristine ABD gazetesi NY Times methiyeler dizdi. Gazete, PKK'lı 'Mam Zeki Şengali' kod adlı teröristi 'Yezidiler için bir kahramandı' diye niteledi.

Yeni Şafak
12:20 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:43 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Hava Kuvvetleri 15 Ağustos günü Kuzey Irak'a bir hava saldırısı düzenledi.
Türk Hava Kuvvetleri 15 Ağustos günü Kuzey Irak'a bir hava saldırısı düzenledi.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından New York Times, ölen teröristi manşetine taşıdı, hakkında 'kahramandı' ifadesini kullandı.

Türk Hava Kuvvetleri önceki gün Kuzey Irak'a bir hava saldırısı düzenledi. Düzenlenen başarılı hava saldırısıyla birlikte PKK'nın kilit isimleri de öldürüldü. Bunların başında ise "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden vardı.

  • Kırmızı listede yer alan terör örgütünün lider kadrosundan İsmail Özden için, ABD'li gazete New York Times övgü yağdırdı. NY Times, terör örgütlerini finanse eden ABD yönetimine paralel olarak örgüt yöneticilerini överken, terörist için 'kahramandı' ifadesini kullanması da dikkat çekti.


New York Times haberde,
"Türkiye, Irak'a düzenlediği hava saldırısında PKK'lı lideri öldürdü. Ancak bu Kürt militan; DEAŞ tarafından tehdit edilen Kuzey Irak'taki Yezidiler için bir kahramandı, çünkü onlara yardım etmişti."
ifadelerini kullandı.

Gazetenin haberine tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:



#ABD
#New York Times
6 yıl önce
default-profile-img